Így spórolj a cégeddel

Sok cég számára kézenfekvő lehet székhelyszolgáltatók igénybevétele. Az iparűzési adó csökkenése mellett, egyéb tényezők is hozzájárulnak ahhoz, hogy jó döntés legyen székhelyét megváltoztatni.

Gondolt már arra, hogy nem fizet be egy adónemet? – legálisan! Nincs ebben semmi csalárdság! Amit nem kell befizetnie az Önnél marad – profit! Átteszi a székhelyét egy iparűzési adómentes településre, és a továbbiakban Ön sem fizet iparűzési adót legálisan.

Először nézzük meg ki tudja kihasználni a lehetőséget:

 • Elsősorban olyan szolgáltató, kereskedő cégek, akik nem helyhez-kötött tevékenységet végeznek (pl. szoftverfejlesztő,, munkaerő-kölcsönző,  fuvarozó, speditőr, marketing, reklámügynökség, megrendelő telephelyén javítást-, oktatást-, szolgáltatást végzők, stb.)  (A cég székhelyén gazdasági tevékenységet nem kell végezni. Székhelyen iratokat átvenni, érkeztetni, esetleg megőrizni kell.)
 • Cégtulajdonosok, akik Pest megyei céget szeretnének, bérlés, és személyzet fenntartása nélkül
 • Cégek, akik bérelnek lakást Budapesten, Pest megyében, de a tulajdonos nem járul hozzá a székhelyként történő bejegyzéshez.
 • Mikro-vállalkozások, akik meg akarják spórolni az irodafenntartást, vagy nincs rá szükségük.
 • Cégek, akik nem szeretnék a váratlan hivatali megkeresést.
 • Akik az otthonukba bejelentett cégnél nem szeretnék – esetleges kényszerintézkedés esetén – ha keveredne a magán és céges vagyontárgy.
 • Akik nem szeretnék, ha kavarodás lenne a költségelszámolásban a céges és a személyes kiadások között
 • Olyanok, akik főmunkaidőben máshol dolgoznak – az ajánlott levélért nem kell a postán sorba állniuk.
 • Külföldi állampolgár a cég ügyvezetője (ritkán van M.o.-on)

De lássuk a számokat, mivel a legtöbb vállalat vezető szereti látni, mennyit is spórolhat konkrétan:

Általában 2 % az iparűzési adó. Ha Önnek 30 millió Ft az iparűzési adó alapja, akkor a fizetendő adó 600 000 Ft.Ha áthelyezi a székhelyét a mi ügyvédi költségünkön a Pest megyei Csőváron található irodaházunkba, akkor  460 200 Ft marad a zsebében!
600 000-(15 000 illeték+3 000 közzététel.+1700/fő JÜB+2500archiválási díj.+12hóX9800 székhelyhasználati díj). Következő években még több; 482 400 Ft a nyeresége!

Az alábbi ellenérvekkel találkozhat:

 • Általánosan elterjedt hír, hogy ugrik a Nav a székhelyváltoztatókra  –  Ez csak akkor igaz, ha az adott cég rendszeresen változtat, és azt is az ország egyik végéből a másikba.
 • Másik elterjedt nézet, hogy ott kell fizetni az adót ahol a bevételre tesz szert  –  Iparűzési adót, a székhelye telephelye szerinti Önkormányzatnak kell fizetni. Ahol Önnek egyik sincs, milyen alapon fizetne adót? Ha üzletet köt egy másik városban, vagy külföldön, akkor az ottani önkormányzatnak fizet adót?
 •  Adócsalást is emlegetnek a félig értesültek.  –  Az iparűzési adó, nem a NAV hatásköre (önkormányzati adó) Ön ugyanúgy befizeti az adónemeket, mint eddig, csak most a székhelye szerinti 0%-ot fizeti be.
 •  Ellenzők kifogásolják még, hogy macera vidékre járni hivatalos ügyeket intézni  –  Cége székhelye Pest megyében van/lesz. A Pest megyei cégeknek ugyanúgy Budapesten kell intézni a hivatalos ügyeiket.
 • A székhelyen gazdasági tevékenységet kell folytatni  –  A székhely meghatározása szerint, alapvető iratok átvétele, érkeztetése, esetleges iratőrzés kell történjen
 • Cégpostát a vidéki székhelyre küldik és mindig időben érte kell mennem átvenni  –  levelei valóban a csővári székhelyére érkeznek, de az irodavezetőnek adott levélkezelési (szkennelés, emailezés) megbízással Ön késedelem nélkül értesül a levél tartalmáról
 • Időrabló utánajárni a székhelyáthelyezéssel kapcsolatos tortúrának. Egyébként is honnan akasszak le egy olcsó és profi ügyvédet  –  emailen mindent el tud intéztetni velünk, és még az ügyvéd díját is mi fizetjük.
 • A 0% ip.adót emelni fogja az önkormányzat  –  az önkormányzatnak nem áll érdekében az emelés. A székhelyüket Csővárra tevő cégek gépkocsijai utáni adó hozzájuk folyik be, ez nagyságrendekkel nagyobb bevételt jelent az ipánál.
 • Komolytalannak tűnhet a vállalkozás egy vidéki székhellyel  –  mostani pénzszűkében minden pénzt meg kell fogjanak a vállalkozások. A marketing, humán, fejlesztési területekről elvont pénz, a cég működését visszaveti. Az ipa. legális nemfizetéséből származó pénznek rengeteg helye van a cégnél. A vidéki székhely tényét, a  gazdasági élet szereplői legfeljebb egy cinkos mosollyal nyugtázzák. A nagy cégek ugyanezt csinálják – ha nekik megéri, Önöknek miért nem?

A következő lépéseket kell megtennie, ha pénzt szeretne megtakarítani:

Nincs más dolga, mint áthelyezni cége székhelyét a mi ügyvédi költségünkön, az iparűzési-adómentes Pest megyei  Csőváron található irodaházunkba, és továbbiakban Ön sem fizet iparűzési adót!  

Amit kínálunk

Email címünkre eljuttatott iratai/információi alapján megoldjuk az egyéb cégmódosítási kötelezettségeit (Ctv. 7. §.), Ingyen megalapítjuk új cégét; ha székhelyünket választja mi fizetjük az ügyvédi díjat, ha a könyvelésünket is választja, akkor a kincstárnak fizetendő illetéket is mi fizetjük!  Hozzáértésünkkel segítjük a Kockerd  kérdőív kitöltését, és még sorolhatnám a csővári székhelyszolgáltatásunk ,Budapesten nyújtott egyéb előnyeit.
További információhoz kattintson ide!

A cikket készítette:
Balló László
www.ipadomentesszekhely.hu

 

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)