Jogtiszta képek marketinghez, Facebook posztokhoz, reklámhoz

Dátum

Megosztás

A Shopify összegyűjtötte azokat az oldalakat egy listába, ahonnan jogtiszta képeket szerezhetsz ingyen, és akár kereskedelmi célra is felhasználhatod. Ez azt jelenti, hogy kirakhatod őket például Instagramon vagy Facebookon, reklámozhatsz velük… Ezt a listát a Minner megszűrte és kiegészítette azokkal, amiket érdemes még használnod.

Összefogott a Minner és a Billingo, hogy a digitalizáció igazán kézzelfogható legyen egy magyar vállalkozás számára. Legyél Te is innovátor! Használd a digitális megoldásokat! Mutatjuk, hogyan kell.

Unsplash

Az egyik kedvencem, 2018-ban több képet is felhasználtam az oldalról. Nagy felbontásúak a képek, könnyen letölthetőek.

Weboldal: https://unsplash.com/

Burst

A Burst a Shopify stock fotó gyűjteménye. Nekik ez azért éri meg, mert nagy segítséget nyújtanak a webshop tulajoknak, ez még egy ok, hogy őket válaszd webshop motornak. Természetesen a listájukon is első helyen áll, viszont nem csak ők állítják, hogy könnyű az oldalon keresni, hanem tényleg így van…

Gyors oldal, könnyű keresés, élethű képek…

Weboldal: https://burst.shopify.com/

Flickr

Itt állítsd be, hogy commerical use allowed, miután rákerestél egy képre. Továbbá az innen beszerzett képeknél jelöld meg a képek készítőjét (pl. FB poszt végén, vagy blogbejegyzés végén).

Weboldal: www.flickr.com

A hirdetés alatt folytatódik!

Mi hiányzik még a marketingedhez? – Hirdetés

Fejleszd a marketingedet! Például indíts kampányokat, vagy legyen sokkal jobb a kommunikációd, címeid, headline-od. Ezt a Minnernél meg tudod tanulni.
Ajánlott képzések:

Pixabay

Ez az egyik legnépszerűbb a hazai marketingesek és cégek között. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondom, hogy ezt hagyd a legutoljára, amikor képet keresel. Mikor én használtam, többször szembe jött velem másnál is az a kép.

Weboldal: https://pixabay.com/

Gratisography

Szintén olyan képek, amiket kereskedelmi célra is felhasználhatsz. Az az előnye az oldalnak, hogy a normál képek mellett kifejezetten vicceseket is találhatsz, mint például ezek itt (a fun szóra rákeresve):

lalalaal

Mindenképp egyedi stock fotó gyűjtemény a Gratisography…

Weboldal: http://www.gratisography.com/

Superfamous

Újabb olyan stock fotó gyűjtemény, amit kereskedelmi célra is felhasználhatsz. Szóval mehet Instára, Facebookra, Pinterestre – vagy ahova szeretnéd (akár a weboldaladra is persze). Azért emeltem ki a Superfamous-t a többi közül, mert itt nagyon szép természetképeket találhatsz. Ajánlom, ha utazásról, vagy egy adott tájról szeretnél írni (vagy képet felrakni) az oldaladra…

Weboldal: http://superfamous.com/images

MMT

Ha természettel kapcsolatos, vagy városi stock fotókat keresel, akkor az MMT a jó választás. Ezeket a fotókat használhatod mindenféle célra, akár kereskedelmire is…

A városi képeik pedig tényleg eszméletlenek, de keress rá az oldalon a city szóra, és megtalálod ezeket:

mmstock fotók

Weboldal: http://mmtstock.com

Pexels

Az egyik kedvenc stock fotó gyűjteményem a Pexels, ahogy korábbi cikkemben említettem is – Hol vegyél stock fotókat?

A Pexels viszont ingyenes, könnyű benne keresni, és rengeteg képet találsz benne tech vagy természet témában. Napi 5 képpel bővítik a stock fotó gyűjteményt, érdemes lesz kipróbálnod…

Weboldal: https://www.pexels.com/

Magdeline 

Ez az első gyűjtemény, amit említek és kereskedelmi célra nem használhatod fel. Viszont van más hatalmas előnye az oldalnak: például, hogy színek szerint is tudsz keresni a képek között. Ez önmagában már akkora tény, hogy nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az oldalt. Ráadásul könnyen kezelhető a kereső, és hatalmas kontrasztú képeket találsz az oldalon… Természetesen ingyenesen letöltheted őket, csak épp eladásra nem használhatod.

Letöltöttem egy képet egyből, és több mint 5 Mb méretű, ami nem semmi azért…

Weboldal: https://magdeleine.co/

Jay Mantri

Újabb olyan weboldal, amit kereskedelmi célokra (azaz eladásra) is felhasználhatsz!  Jay Mantri weboldalára minden héten csütörtökön 7 új kép kerül fel, főleg városi vagy tájképek… Könnyű navigáció, és jó minőségű ingyenes képek. Kell ennél több?

Weboldal: http://jaymantri.com/

Picography

Könnyű kezelőfelület, több száz ingyen felhasználható fotó személyes és kereskedelmi célra is… Ha ez nem lenne elég: ezek a fényképek tényleg életmódszerűen fotózók mesés képei… Igazán élethűek, nem olyan, mint egy átlagos stock fotó gyűjtemény. Szívesen használnám őket Instagram vagy Facebook kampányokhoz is…picography

Weboldal: https://picography.co/

FoodiesFeed

Újabb tematikus stock fotó gyűjtemény: ha ételekkel foglalkozó blogod, vagy webshopod van, akkor ezt az oldalt neked találták ki! A Foodiesfeed weboldalán elsősorban reggelikről, ebédekről és vacsorákról találhatsz gyönyörű képeket. Kicsit olyan, mintha belesnél egy igazi instalány életébe – annyi különbséggel, hogy ezek nagyon jó minőségű képek…

Weboldal: https://www.foodiesfeed.com/

Bucketlistly

A bakancslistás weboldalon (a bucket list bakancslistát jelent) igazi utazós képeket találhatsz. Ha utazós blogod van, vagy szeretnél kicsit elmerülni a tájakban, ezt a weboldalt Neked találták ki! Ezeket a képeket teljesen ingyenesen felhasználhatod, ráadásul nagyon jó minőségűek is. Nézz rá, milyen képek készültek legutóbb a Fülöp szigeteken, vagy épp Peruban…

Weboldal: http://photos.bucketlistly.com

Getrefe 

A Getrefe stock fotó gyűjteménye azért különleges, mert kevés olyan van, ami a való életből készült fotókat tartalmaz. Persze valójában az összes fotó a való életből van, de a stock fotók többnyire azért mesterkéltek, kicsit túl tökéletesek is. Ezzel ment szembe a Getrefe, amire ha ránézel, többnyire városi fotókat találsz majd – tényleg a való életből. Néha az egyszerűség teszi a dolgok nagyszerűségét is, így van ezen a weboldalon.

Weboldal: http://getrefe.tumblr.com/

Ingyenes képek a Facebook hirdetéseidhez

A Facebook hirdetéskezelőben amikor a hirdetésedhez a képeket töltöd fel, akkor kiválaszthatod az Ingyenes képek a fotóbankból részt is. Ha ide kattintasz ingyen fel tudod használni a Facebookkal szerződésben lévő stock photo oldalak fizetős fotóit.

Mi hiányzik még a marketingedhez?

Fejleszd a marketingedet! Például indíts kampányokat, vagy legyen sokkal jobb a kommunikációd, címeid, headline-od. Ezt a Minnernél meg tudod tanulni.
Ajánlott képzések:

A Billingo a Digitális Ninja rovat támogatásával is sokat segített, hogy kiaknázd a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ha már rákanyarodtál erre az útra, ne állj meg – nézz körül Billingo digitális megoldásai között, és kezdd el őket használni! Digitalizációra, innovációra fel! Kattints ide!

Forrás: Shopify

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!