Kézzelfoghatóvá tesszük a digitalizációt. Példa online fizetésre, számlázásra, integrációkra, API… [podcast]

Dátum

Megosztás

A Billingo alapítóját azzal kerestem meg, hogy beszéljük át úgy a digitalizációt, automatizációt, hogy azt példákon keresztül még jobban meg tudjuk fogni. Így is lett! Hogyan működnek az online rendszerek, hogy küldünk át adatot? Hogyan tudjuk automatizálni a napi céges működésünket és milyen szemléletet kövessünk? Ez ki derül a podcastből. Sárospataki Alberttal beszélgettem. 

A podcast hanganyaga

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül.

Összefogott a Minner és a Billingo, hogy a digitalizáció igazán kézzelfogható legyen egy magyar vállalkozás számára. Legyél Te is innovátor! Használd a digitális megoldásokat! Mutatjuk, hogyan kell.  

A podcast rövid leirata, vázlata

Szolgáltatóként gondolkodtál már abban, hogy online fizetési megoldást adj? Már minden adott ehhez. Például egy időpontfoglaló rendszeredet néhány kattintással össze lehet kötni számlázórendszerrel (Billingo), és közben be tudod állítani azt is, hogy a Simple Pay, vagy Barion fizető megoldás is rendelkezésre álljon, vagyis a bankkártyáelfogadás. Sokszor megkönnyítjük a vendégeink, ügyfeleink fizetését is, az ilyen megoldással. Tapasztalatom szerint is a Simple-t sokan használják (OTP-hez tartozik), és emiatt nagyobb a sansz arra is, hogy használják.

Hogyan tudunk bankkártyás fizetést bevezetni offline vásárlás esetében, mindezt terminál nélkül?
Egy marketing, szakmai kiállításon éppen könyvet szerettem volna venni, amikor is a kiállító leültetett a laptop elé, hogy ott írjam be a bankkártya adataimat. Nem valami biztonságosnak látszott a szituáció. Ha nem lenne PSD2 és nem ismerős lett volna a hölgy, akkor. biztosan nem adom oda a kártyámat.
Erre megoldás lenne a a Softpos, ami bele van integrálva a Billingo rendszerébe. Androidos mobilunkon keresztül a Billingo Appot használva egy kézi terminált hozhatunk létre. A vevő csak elhúzza a bankkártyáját és fizetni tud, közben a háttérbe a bizonylatot is ki tudjuk állítani, sőt még blokknyomtatást is tudjuk használni, de e-mailben is tudjuk küldeni a bizonylatot, mindezt automatikusan.

Pénzügyek a felhőben? Hogyan áll a vállalkozásunk? Érdemes a fizetett státuszt felvinni a számlázórendszerünkbe, mert akkor pontosabb képet kapunk a cégünk pénzügyeiről. Foglalkoznunk is kell a témával, mert ehhez kapcsolódhat egy sor további automatizáció. Például hogy a rendszer fizetési emlékeztetőt küld a cégnek. Ha viszont ez nincs beállítva, akkor téves emlékeztetőt is küldhet. Albert mesélte, hogy több bank esetében működik a fizetési kérelem is, amikor is az ügyfél / vevő bankszámláján keresztül kap egy értesítést, és egy gombnyomással tud fizetni.

További példák a podcast-ben! Hallgasd meg!

A Billingo a Digitális Ninja rovat támogatásával is sokat segített, hogy kiaknázd a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ha már rákanyarodtál erre az útra, ne állj meg – nézz körül Billingo digitális megoldásai között, és kezdd el őket használni! Digitalizációra, innovációra fel! Kattints ide

fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!