Kisbefektetőként így szállhatunk be hazai vállalkozásokba és profitálhatunk a későbbi sikereikből

Képzeld el, ha ott lettünk volna kisbefektetőként mikor még a Prezi-t megalapították, vagy az NNG-t, vagy más sikereket elérő cégek esetében az indulásukkor! És csak egy kisebb összeget befektettünk volna! Akkor még nem is kellett volna mélyen a zsebünkbe nyúlni. Ha például a Prezi-be fektettél volna 100 000 forintot, akkor az a részesedés ma mennyit érne? Na, de arról már lekéstünk! Itt vagyunk a jelenben, amikor is még jobb lehetőségünk lehet erre. Nincsenek száz milliód, de szeretnél te is befektetni egy olyan vállalkozásba, ami még csak most indult? Akkor itt a megoldás! Sőt, meg is fordíthatjuk, azok a cégek, akik befektetőket keresnek, kaptak itthon egy izgalmas platformot. A tőkebefektetésen alapuló közösségi finanszírozó oldalon már több projekt is megjelent, sőt gyűjtött már így magánbefektetőktől és intézményi befektetőktől pénzt. Most a Potzak vállalkozás példáján mutatom be hogyan is lehet ebben részt venni, befektetőként.

A Tőkeportál hozta el nekünk a lehetőséget, hogy már kisbefektetőként is invesztálhatunk tőkét tulajdonrészért cserébe a nagy jövő előtt álló vállalkozásokba. Nézzük is hogyan működik!

A cikkben most azt mutatom be, hogy kisbefektetőként hogyan tudsz részt venni benne. Az első cikkben csak ismerkedjünk vele, aztán a következő cikkekben megmutatom befektetőként mit kutassunk, hogyan döntsük el, hogy ebbe beszállunk, és persze hogyan tudjuk ezt megtenni.

Ide kattintva egyből a Tőkeportálon található Potzak kampányon találjuk magunkat.

A Potzak egy kiválasztási, felkészítési folyamaton ment keresztül. Tehát a Tőkeportálra felkerülő cégek már átmentek több olyan szűrőn is, amiből kiderül, hogy életképes-e a cég, vállalkozás, az üzleti koncepció megfelelő-e, a csapattagok rátermettsége megvan-e, vagy például a validáció (a vállalkozás piacképességét vizsgálják). Ez hasonló, mint amit a kockázati-tőketársaságok is alkalmaznak, de itt még szorosabb az együttműködés a felek között. A Potzak ezt sikeresen teljesítette, ami nekünk is jó hír, hiszen olyan cégekbe fektethetünk, amiket a szakértők is befektetésre érdemesnek találtak.

Ez egy speciális közösség finanszírozó platform, mert itt nem a termék / szolgáltatás megvásárlásával támogatjuk a startupot (vagy vállalkozást), hanem a befektetett tőkéért cserébe részesedést kapunk.
Ahogy az alábbi képen is látod, a klasszikus közösségi finanszírozó oldalak megjelenését hordozza magán az oldal.

Természetesen van bemutatkozó videó, ami egyébként azért is jó, mert sokkal jobban megragadnak bennünk, a befektetőkben a fontos információk.

A Potzak vállalkozásról röviden:

A szülés utáni szétnyílt hasizom problémájára nyújtanak megoldást. A szolgáltatást nemsokára megújult formában, bárhonnan könnyen elérhető web alkalmazáson keresztül érhetik el a fogyasztó (felhasználók), akik egy 8 gyakorlatsorból álló, otthon végezhető edzésprogramon keresztül orvosolhatják a hasizom problémájukat, amit kifejezetten anyukák számára fejlesztettek ki. Amennyiben az anyuka helyesen és rendszeresen végzi a gyakorlatokat (kb. 4 hónapon át), akkor idővel garantált a hasfal regenerálódása.

Kutatások alapján a szétnyílt hasizom az anyukák 50-70%-át érinti világszerte. Ez pusztán Magyarországon, évi 93 000 szüléssel számolva 63 000 érintettet jelent. Utóbbi a Potzak piaca.
Ezekről részletesebben még beszélünk a további cikkekben is. Most a fő kérdés! Mennyit is kérnek, és hogyan lehetünk befektetők.
Az alábbi táblázatban látod, hogy 2020. 11. 07-én milyen feltételekkel gyűlt a pénz, mekkora volt az utolsó befektetési összeg, és látjuk, hol áll a projekt egy látványos csúszkán.

A befektetési összegekhez ajánlanak ún. reward szinteket is (támogatási ajánlatok, csomagok), ahogy a közösségi finanszírozó kampányoknál ezt megszokhattuk. Az alábbi infografikán ezt látod is:

A befektetés lépései

  1. A következő lépés, hogy regisztrálnunk kell a Tőkeportál oldalon.
  2. A profilod hitelesítéséhez töltsd fel a kért dokumentumokat, ez gyorsan megy.
  3. Válaszd ki a kampányt, céget, akinél szeretnél befektetni.
  4. A befektetni kívánt összeg előlegét a Kampánygazda által a letétkezelő banknál nyitott letéti számlára kell utalnod – amihez a Kampánygazda kizárólag sikeres kampány után jut hozzá, az alaptőke-emelés végrehajtása után, akkor, amikor a Te értékpapírszámládon jóváírta a részvényeidet.
  5. Kell majd egy értékpapírszámlát létrehoznod a bankodnál, de ez nem olyan sürgős, ezen tárolják (tartják nyilván) majd a részvényeidet.

Gyere vissza még a következő napokban és átrágjuk magunkat ezen a piacon, nyomozunk, kutatunk, mutatok módszereket, amik segíthetnek neked is a későbbiekben. Addig is nézd meg a Potzak kampányát!

Kockázati figyelmeztetés: A kezdő vállalkozásokba fektetni különösen kockázatos, akár a teljes befektetett tőkédet elveszítheted. A Tőkeportál a megjelenített információkat ellenőrizte, de a vállalkozások működéséért, az üzleti modell kockázataiért nem vállal felelősséget. Kérjük, mielőtt befektetnél, tájékozódj a kockázatokról.

Fotó: Envato License

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek