Kreatív prezentáció

Egy jó prezentáció olyan mint egy nő szoknyája:
elég hosszú, hogy fedje a tárgyat,
de elég rövid, hogy megtartsa az érdeklődést.

Churchill

 
Amikor a napi bérköltséget már optimalizáltam, szabadidőmben megpróbálok másképpen prezentálni. Rengeteg előadást hallgattam végig, és amibe nem halunk bele, az megerősít!
Aki árul valamit, az prezentál. Vannak jó és rossz prezentációk.
Fel lehet olvasni száz oldal powerPointot vagy Prezit, miközben forog, világít, és a közönség belehal. Komoly tömeggyilkosságot lehet ppt fájlokkal elkövetni.
A prezentációról szóló háromórás előadásomban ezért csak tíz percnyi ppt fordult elő.
Prezentáltam Itt-a-piros-hol-a-piros játékkal, amihez 3 db gyufásdoboz és egy piros szükséges. Ezt a szoftvergyártók nem preferálják, mert a gyufásdoboz jogtisztasága nem az ő kompetenciájuk. Meg nehéz mélen elküldeni a résztvevőknek.
Rajzoltam táblára kettő darab görbét, ebből az egyik inkább egyenes volt.
A vásárláshoz vezető utat párhuzamba állítottam a párkapcsolat fejlődésével,mindkettő bizalmon és szimpátián alapul! Az életből vett szituáció komolyabban vonzza a közönség érdeklődését, mint a legszebben Prezizett halivúdi sztár.
Főleg, ha ilyen szemlélhető aszemléltető szőke személy.
Az alliteráció után a közös elérendő célt határozzuk éppen meg.
És végül a prezentáció esszenciális kivonata a kitartó olvasónak: minden prezentáció. Önmagunk prezentációja. Minden telefonunk, ingünk, szófűzésünk, illatunk, mosolyunk üzenet a minket megfigyelő világnak, és többet árt vagy használ, mint a legprofibban felépített előadás.
Ha érdekelnek a megoldások, várlak a
vagy kérdezhetsz tőlem: info@benedekgabor.huA Pr cikket készítette:
Benedek Gábor

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!