Megtérül a névjegykártya? Mennyit csináltassak egy évben?

Az utóbbi időben mennyi új üzleti kapcsolatra tettél szert? Kevés! Kevés! Kevés! Mivel új üzleti kapcsolatból soha nem elég. Azt szerintem már te is észrevetted, hogy a névjegykártya mind a mai napig meghatározó eleme a kapcsolatépítésnek. Volt olyan eset, hogy láttam az üzleti partneremet, hogy kellemetlenül érzi magát, hogy éppen nem volt nála, vagy nem hozott, vagy nincs is neki (miközben én adtam). Sajnos el kell fogadnunk, igenis kell, sőt, kötelező a névjegy üzleti kapcsolataink felpörgetésében. Felmerülhet benned a kérdés, hogy mennyi névjegykártyát csináltass. Vajon megtérül?

Első kérdésem az volt a Névjegykirály.hu -hoz, hogy a legtöbben mennyit készíttetnek, mennyi az átlag. Nem volt meglepő a válasz. Mivel a legtöbb hasonló cég is 100 darabról beszél, így ehhez a számhoz konvergál az átlag. Ahogy a Névjegykirálytól Simon Gergely tulajdonos fogalmazott, ennyit éppen, hogy elosztogatnak az emberek egy évben. (Én átlag 200-300-at osztok el egy év alatt.)

Az alábbi ábrán azt látod, hogy 100 darab névjegy készítésénél mire számíthatsz. A kép alatt kiderül, hogy akkor megtérül-e vagy sem.

minnernek_javitott_infografika_2

Ha egy jobb minőségű névjegykártyát nézünk (középkategóriában), akkor 200 forintba kerül/darab. Ennyibe kerül az, hogy a mi és a brandünk megítélése jobb legyen. Mivel egy üzleti kapcsolat (még ha átlagoljuk, akkor is.) adott eseten több százezer forintot, sőt akár több milliót jelenthet, így máris máshogy látjuk azt az apró 200 Ft-ot. Igaz? Mikor hívtad fel utoljára a nálad lévő, kapott névjegyeken szereplő embereket, kontaktokat? Tedd meg most! Hozd vissza az átlagod, vagyis inkább növeld a megtérülésed (tudod, te is adtál, mikor cseréltetek).

Ha a névjegykártya-cégek jutalékot kapnának azután a bevételek után, amit a névjegykártyák hoznak a vállalkozóknak, akkor a névjegykártya-készítés lenne a világ legeslegjövedelmezőbb biznisze (ehelyett még a legjobb minőség esetén is max 300-400 Ft-ot kérnek darabonként.) Ugye érted?

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!