Mindenki a saját nevére figyel bemutatkozásnál, igaz? Ezért van szükséged…

Amikor üzleti találkozóra, rendezvényre, konferenciára mész, és ott kapcsolatot szeretnél építeni, beszélgetni, akkor sokszor előfordulhat veled a címben leírt eset. Bemutatkozásnál általában a sajátunkra figyelünk, és nem a másik fél nevére. Már ez is hozzájárul ahhoz, hogyha emlékezetessé szeretnénk tenni a velünk való találkozást, akkor kell még egy-két extra. Szerintem már tudod is, mire gondolok.

Igen! A névjegykártya. Nem véletlen, hogy még mindig használjuk. Amikor egy eseményen új emberrel találkozol, és névjegykártyát cseréltek, máris lesz egy eszköz a kezetekben, hogy puskázzatok.

Tudtad, hogy nem zavarja a beszélgetőpartnered, ha “puskázod” a nevét a névjegykártyáról? 

A névjegykártyának több funkciója is van, de az egyik az, hogy az ilyen eseteknél segítsen a névre “emlékezni”. Ez még akkor is fontos, amikor tárgyalni mész. Az eseményen értelemszerű a fent leírt eset. Képzeld el viszont azt, hogy éppen tárgyalni mész, de csak az egyik fél nevét tudod, és ők többen vannak. Ilyenkor is jól jön, amikor a tárgyaló asztalnál magad elé pakolod a kapott névjegykártyákat, és könnyebben megtudod szólítani azt, akihez éppen a mondandódat intézed.

További extrák
Az NFC névjegykártyáról írtam a legutóbbi cikkemben. Ezzel további figyelmet tudsz magadra szerezni, sőt, garantáltan még mutogatni is fogják a névjegykártyádat. Megéri készíttetni ilyen névjegyet. Erről videó a cikk végén.
Egyedi kialakítású, prémium névjegyek is fel szokták kelteni az emberek figyelmét.

A névjegykártyákhoz kapcsolódó cikkek:

Ne feledd! Ha Minner olvasói találkozóra, eseményre jössz, akkor is érdemes magaddal hozni névjegykártyát.

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Sőt, náluk NFC-s névjegykártya készítésére is lehetőséged lesz! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!