Mindenki a saját nevére figyel bemutatkozásnál, igaz? Ezért van szükséged…

Amikor üzleti találkozóra, rendezvényre, konferenciára mész, és ott kapcsolatot szeretnél építeni, beszélgetni, akkor sokszor előfordulhat veled a címben leírt eset. Bemutatkozásnál általában a sajátunkra figyelünk, és nem a másik fél nevére. Már ez is hozzájárul ahhoz, hogyha emlékezetessé szeretnénk tenni a velünk való találkozást, akkor kell még egy-két extra. Szerintem már tudod is, mire gondolok.

Igen! A névjegykártya. Nem véletlen, hogy még mindig használjuk. Amikor egy eseményen új emberrel találkozol, és névjegykártyát cseréltek, máris lesz egy eszköz a kezetekben, hogy puskázzatok.

Tudtad, hogy nem zavarja a beszélgetőpartnered, ha “puskázod” a nevét a névjegykártyáról? 

A névjegykártyának több funkciója is van, de az egyik az, hogy az ilyen eseteknél segítsen a névre “emlékezni”. Ez még akkor is fontos, amikor tárgyalni mész. Az eseményen értelemszerű a fent leírt eset. Képzeld el viszont azt, hogy éppen tárgyalni mész, de csak az egyik fél nevét tudod, és ők többen vannak. Ilyenkor is jól jön, amikor a tárgyaló asztalnál magad elé pakolod a kapott névjegykártyákat, és könnyebben megtudod szólítani azt, akihez éppen a mondandódat intézed.

További extrák
Az NFC névjegykártyáról írtam a legutóbbi cikkemben. Ezzel további figyelmet tudsz magadra szerezni, sőt, garantáltan még mutogatni is fogják a névjegykártyádat. Megéri készíttetni ilyen névjegyet. Erről videó a cikk végén.
Egyedi kialakítású, prémium névjegyek is fel szokták kelteni az emberek figyelmét.

A névjegykártyákhoz kapcsolódó cikkek:

Ne feledd! Ha Minner olvasói találkozóra, eseményre jössz, akkor is érdemes magaddal hozni névjegykártyát.

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Sőt, náluk NFC-s névjegykártya készítésére is lehetőséged lesz! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!