Mire használd a cégedben, vagy annak marketingjében az NFC chipet – #ötletek

Dátum

Megosztás

Hallottál már az NFC technológiáról?  Jelenleg még csak Android operációs rendszert használók élvezhetik azt a lehetőséget, hogyha egy eszközön, vagy bármilyen tárgyon rajta van egy NFC chip, akkor az a mobilon valamilyen funkciót, weboldalt hoz elő. Mindjárt meglátod, miről is van szó.

Tapasztalataim: Az alábbi felsorolásban beszúrtam egy videót. A laptopomat a Névjegykirály.hu – val közösen felmatricáztuk és a matrica alá került a jobb sarkába egy NFC chip is. Ha valaki elhúzza a mobilját fölötte, akkor azonnal bejön a Minner.hu. Mennyire hasznos? Nem is gondolnád milyen látványos, és mennyi új beszélgetést szül. Azt is mondhatom, hogy nagyon jó felvezetés például a tárgyalásaimnál. De én marketing célra is felhasználom, többen felvették a működését mobiljukkal és megosztották saját Facebookjukon, Instagramjukon. És természetesen mindenhol látszik a Minner.hu felirat, illetve ahogyan az oldalam betöltődik. A következő matricázásnál (éppen folyamatban) már QR kódot is teszek a másik sarkába, mert ahogy a bevezetőben említettem, az iPhone-osok így kicsit hátrányban vannak, nekik ott lesz a QR kód olvasó (bár a saját mobilomon prezentálom először).

Ötletek, hogy te mire tudod használni az NFC chipet a vállalkozásodban:

  • egyből rácsatlakozik a WiFi
  • egyből bejön a weboldal
  • névjegykártyához – weboldalra átnavigál, vagy lementi névjegyzékbe az adatokat. Ettől még hasznos a névjegykártya is,  sőt, garantáltan több embernek is meg fogja mutatni az illető, akinek ilyet adsz.
  • Laptopra – Minner példa (videó alul)
  • tájékoztató anyag (pl. reklám mappa)
  • éttermeknek (itallap, asztal-táblák…)
  • recepción egy matricával ki tudod szolgálni az érkezőket (pl. azonnali WiFire csatlakozás, névjegy mentés…)
  • ha van applikációd, akkor azonnal az appstoreba navigálja a mobilhasználót

Tudom, tudom mire gondolsz! Kell ez nekem? Hidd el, hogy nem írnék róla, ha nem lenne sikerélményem miatta, és nem látnék benne fantáziát.  Annyira érdekes, hogy ilyen apróság miatt emlékezetessé tudom tenni a velem való találkozást, tárgyalást, sőt, már előadáson is felhasználtam (nagyon tetszett a közönségnek). Én már most látom a többlethasznát, pedig még csak pár hete használom aktívan a laptopomon az NFC chipet.

Tűnj ki te is a tömegből! Keresd fel a Névjegykirályt, akik nagyon jó NFC megoldásokat tudnak neked kínálni, nemcsak névjegyre, hanem a fenti példákra is. A tervezéstől a kivitelezésig. Mennyi az annyi, mire számíthatsz?
Például:
– 1 névjegykártyára jutó ár: 1700 ft (tudod ezt nem konferencián osztogatod, hanem nagy tárgyalásoknál.)
– fenti laptop fóliázás, tervezéssel, NFC chippel, programozással: 15 000 FT

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Sőt náluk NFC-s névjegykártya készítésére is lehetőséged lesz! Kattints ide!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!