KezdőlapGazdaság és üzletMit nyerhetünk a digitalizációval? Szabadságot, függetlenséget. De miért félünk?

Mit nyerhetünk a digitalizációval? Szabadságot, függetlenséget. De miért félünk?

-

Folytatjuk digitalizációs témánkat. A vendégemmel, Besztró Szabolcssal új oldalról is megközelítjük a témát. Egyik az a szabadság, amit nyerhetünk vele, de az oda vezető útról is beszélünk, ami természetesen akadályokkal van kikövezve. Miért is félünk időt szánni a digitalizációra, sőt onnan váltani? Szabolcs a Billingo stratégiai és operatív vezetője. A podcast segít abban, hogy bátrabban álljunk neki bármilyen digitális fejlesztésnek, és utat is mutat, hogy milyen szemléletet kövessünk.

A podcast hanganyaga

Spotify-on itt tudod meghallgatni, Apple Podcast-ben itt éred el, vagy az alábbi lejátszón keresztül.

A podcast rövid vázlata

Változás = valami történik

Feltettem a kérdést, hogy miért nem törekszik egy vállalkozás, hogy egy kicsit digitalizáltabb legyen. Jól van az úgy hozzáállásból digitalizáció. Adott pillanatban sajnáljuk rá az X időt, hiába nyernénk egy adott digitalizálással 10X -nyi időt.

“Mi van akkor, ha az nagyon új, mi van ha az negatívan sül el?” Minden változástól fél az ember. De velejárója a változásmenedzsmentnek, hogy a folyamataink megváltoznak.

A változás így az egész szervezetre, cégre hatással van. A digitalizáció velejárója az, hogy a napi folyamataink megváltoznak, a munkatársak már máshogy fogják meg a munkát, más lesz a napi rutinjuk.

Vigyázz, hogy túl sok adminisztrációra!

Veszélye is van a túldigitalizálásnak, hogyha a célja a nagyobb kontroll az egyes folyamatokon, akkor akár túl sok adminisztrációs feladatot is róhat a munkatársakra. Lényegében kontraproduktív lesz az eredmény.

A megoldás: a csapat közösen fejleszti a digitalizációt

A digitalizáció egy állandó folyamat lesz. Igazi digitális kihívás az, hogy legalább havonta át kell néznünk azt, hogy jól használjuk-e az adott digitális eszközöket, hogy lehet jobban, ezen ötletelni is, és meghallgatni azokat, akik valóban használják a cégnél.

Hallgasd meg a podcast-ot, mert bővebben beszélünk a fentiekről.

fotó: Envato License

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek