vasárnap, január 17, 2021

10 érdekes tény a marihuánáról

Az itthoni sajtóban mostanában többször olvasni a marihuánáról, tehát nem csak külföldön lett felkapott az utóbbi években. Amerikában több helyen is legalizálták tavaly, ez komoly sajtó visszhangot kapott, több területet is fellendített, illetve foglalkoznak vele: növénytermesztés, hirdopónia, vagyonőrök, brókerek, befektetők…

1. A középiskolai diákok 40%-a kipróbálja a marihuánát, és később 20%-uk tartósan fogyasztójuk is marad.
2. Több, mint 200 szleng létezik a marihuánára, pl. fű, ganja…
3. Elvileg a marihuána bármely körülmények között megél, naponta 1-2 centit nő.
4. Kínában már időszámításunk előtt 6000-ben is használták fájdalomcsillapításra.
5. A statisztikákból kiderül, hogy Paraguayban termesztik a legtöbb marihuánát.
6. Az amerikai gyarmatokon az első törvények egyike a marihuána termesztésről szólt. Főként vitorlát, kötelet és ruhát készítettek belőle.
7. 1850 és 1942 között az USA-ban bármilyen gyógyszertárban lehetett venni marihuánát, fájdalomcsillapítóként, hányingerre, és reumatikus betegségekre ajánlották. Az akkori gyógyszerekkel folgalkozó könyvekben is szerepelt.
8. 1996-tól lehet Kalifornia államban orvosi marihuánát fogyasztani.
9. 1890-ben a marihuánát az alkohol helyettesítőjeként is reklámozták, a fő érv az volt, hogy a családon belüli erőszakot nem vált ki, szemben az alkohollal, ami az ilyen esetek előidézője.
10. 2014-től lehet marihuánát legálisan venni Colorado államban, az erre kijelölt boltokban.

Ezek a cikkek is biztosan érdekelhetnek téged:
Legyél drogbáró legálisan 1.
Legyél drogbáró legálisan 2.
Legyél drogbáró legálisan 3.
Legyél drogbáró legálisan 4. rész

 

 Forrás: unodc.org, wikipedia, whitehousedrugpolicy.gov

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek