131 millió forintot fizettek egy parkolóhelyért

Az eset nem itthon, hanem Hong Kongban történt. Ahogy a címben is szerepelt a legdrágábban értékesített parkolóhelyért átszámítva 131 millió Ft -ot fizetett az új tulajdonosa. Ez az ár nem meglepő, mivel 2012-ben 153 milliót is fizettek egyetlen egy helyért.

Hong Kongban nehéz parkolót találni, és sokszor még a luxus lakásokhoz sem adnak ilyet. 683 ezer parkoló van jelenleg,  a lakosság pedig 7 millió fő. Nem mindenkit érintenek persze a magas árak, mert 1000 lakosra csak 62 autó jut. Az önkormányzat a spekulánsokat kiszűri, de az ingatlan cégek nagyon jól járnak ezzel az üzlettel, az elmúlt évben többszörösére nőttek a parkolóhely árak (ezzel egyenes arányban a jutalékok is).

Forrás: cnnmoney

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!