3 millió Ft kötelező törzstőke

A Kft-k több mint felét érinteni fogja az új polgári törvényönyvben (Ptk.)az a változtatás, hogy a minimális alaptőke követelményét felemelték 500 ezer Ft-ról 3 millió forintra, március közepétől lép hatályba. Engedményt adtak, mivel nagyon sok kényszervállalkozást is érintett, illetve sok cég így is veszteséges és nehezen tudnak megfelelni a törvénynek. Ezért 2016. március 16-ig kitolták a feltöltési határidőt. Amennyiben a cégben változás történik, tehát a létesítő okiratban módosítás miatti kérvényt adnak be a cégbíróságra, akkor

  • A eset: fel kell tölteni a tőrzstőkét 3 millió Ft-ra (apportként is történhet az emelés)

  • B eset: a cégbíróság azt tanácsolja, hogy Bt-re vagy Kkt-ra alakuljon át

Ezzel az intézkedéssel tisztulni fog a vállalati piac, illetve sok kisebb Kft dönthet a megszünés vagy másik cégformára átalakulás mellett.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!