szombat, január 16, 2021

310 közelében a forint – mi lesz holnap?

Már többször is írtunk a feltörekvő devizákról. Jelenleg is csak azt tudjuk írni, hogy gyengülés várható. Főleg az euróval szemben érdemes jobban figyelni a devizákat. Az EKB sajtótájékoztatóján kiderült javulás figyelhető meg az eurózónában. A forint ez miatt is rossz helyzetbe kerülhet, így az euró szimpatikusabb lehet a befektetőknek, mint a forint. Az alacsony alapkamat miatt a befektetők elpártolnak, és más befektetés után néznek, a Budapesti Értéktőzse se teljesít valami jól.

Érdemes odafigyelni az össze feltörekvő devizára, mert a gyengülésük tovább gyűrűzhet, ahogy a FED és az EKB is beerősíti monetáris politikáját, és elzárják a pénzcsapokat. Így gyorsan kell intézkedni, ami brutális volatilitást hozna magával. Lehet ez lesz a devizások nagy lehetőséget? Hiszen adott képlet. Később kezdtek neki a kamat csökkentésnek az előbb említett kisebb országok, a nagyobb gazdaságok már most nekiálltak behúzni a féket a monetáris lazításnál. Ezután erősödésnek indulhat a dollár, euró, japán jen. A forint és hasonló devizák pedig gyengülnek.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Holnap jegybanki kamatdöntés lesz, érdemes figyelni, 2,5% -ra lecsökkenhet az alapkamat (Tiszta Ausztrália, ott is a kamat 2,5%)

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek