310 közelében a forint – mi lesz holnap?

Már többször is írtunk a feltörekvő devizákról. Jelenleg is csak azt tudjuk írni, hogy gyengülés várható. Főleg az euróval szemben érdemes jobban figyelni a devizákat. Az EKB sajtótájékoztatóján kiderült javulás figyelhető meg az eurózónában. A forint ez miatt is rossz helyzetbe kerülhet, így az euró szimpatikusabb lehet a befektetőknek, mint a forint. Az alacsony alapkamat miatt a befektetők elpártolnak, és más befektetés után néznek, a Budapesti Értéktőzse se teljesít valami jól.

Érdemes odafigyelni az össze feltörekvő devizára, mert a gyengülésük tovább gyűrűzhet, ahogy a FED és az EKB is beerősíti monetáris politikáját, és elzárják a pénzcsapokat. Így gyorsan kell intézkedni, ami brutális volatilitást hozna magával. Lehet ez lesz a devizások nagy lehetőséget? Hiszen adott képlet. Később kezdtek neki a kamat csökkentésnek az előbb említett kisebb országok, a nagyobb gazdaságok már most nekiálltak behúzni a féket a monetáris lazításnál. Ezután erősödésnek indulhat a dollár, euró, japán jen. A forint és hasonló devizák pedig gyengülnek.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Holnap jegybanki kamatdöntés lesz, érdemes figyelni, 2,5% -ra lecsökkenhet az alapkamat (Tiszta Ausztrália, ott is a kamat 2,5%)

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!