5 legfurább állásinterjú kérdés

Az állásinterjúkon sok olyan kérdést feltesznek, amiből a HR-esek maguk se tudnak sok következtetést levonni. Az interjúkérdések között találtunk persze még extrémebbeket is, egyszer majd azokat is leírjuk. Mostani válogatásunkba olyanok kerültek, amik lehet, hogy furcsák, de némelyiknek még értelme is van. Igaz, ott a állásinterjú közepén néha nehéz jól válaszolni rájuk.

1. Milyen állat bőrébe bújna legszívesebben? 
Itt azt gondolhatnánk, hogy ez felesleges kérdés, pedig a válaszokból asszóciálnak különböző tulajdonságokra. Pl. macska – lusta, sas – lendületes, cápa – soha nem alszik és kitartó, ló – megbízható
Tehát ha ez a kérdés vetődik fel, nem jó dolog a macskát mondani :), még ha szeretjük is őket.

2. Ön kreatív?
Az ilyen kérdések a legidegesítőbbek, erre ki válaszol NEM-et?  Persze lehet, hogy az adott álláshoz nem kapcsolódnak kreatív feladatok, azért minden cégnél az a jó, minél kreatívabbak a munkavállalók. Erre mindenki igent válaszol.

3. Esténként otthon marad, vagy a barátaival találkozik, szórakozni megy?
Ehhez hasonló kérdés a Szokott bulizni? Itt nem mindegy, hogy válaszolunk, mert
– ha inkább egyedül töltöd az estét, akkor visszahúzódó vagy, igaz magabiztos is, és az egyéni feladatokat valószínűleg jól ellátod.
– ha inkább bulizni mész, a barátaiddal találkozni, akkor csapatszellemű vagy, jól kommunikálsz, de egyedül lehet nem vagy elég hatékony.

[sam_ad id=”74″ codes=”true”]
Hirdetés
4. Mit csinál a szabadidejében?
Erre a legtöbben mit válaszolnak? Könyvet olvasok, beszélgetek ezzel azzal……. Ki az aki bevallja, hogy a TV előtt ül, vagy  Facebookozik…Erre jó válasz lehet, hogy jelenleg kevés szabadidőm van, mivel az álláskeresésre koncentrálok, amikor pihenek, akkor az interneten böngészgetek.

5. Mennyi munkaidőt tartana legoptimálisnak egy héten? Ön mennyit dolgozna?
Mennyit? Hát 0-át teljes fizetéssel 🙂 Erre szerintünk nincs megfelelő válasz, mivel egy adott munkától is függ, mennyi idő kell a feladatok elvégzéséhez, így érdemes az adott állásra koncentrálni. Pl könyvelő kivághatja magát úgy: Decemberben biztosan több mint heti 40 óra, hiszen akkor van a legtöbb feladat.

Ez is érdekelhet:
Nézd meg, mennyi lenne a fizetésed Amerikában
8,5 euró a német minimálbér

 Forrás: a cikket HR-esekkel együtt készítettük

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!