60 000 kereskedőnek kell még január 1-ig megoldania, hogy elektronikusan is lehessen náluk fizetni

Dátum

Megosztás

Több fronton is hallani, hogy covid-19 ide vagy oda, nem kapnak haladékot a kereskedők, 2021. január 1-én már biztosítaniuk kell az elektronikus fizetési lehetőséget a vevők számára. A szabályozás természetesen pont az ilyen vírusos helyzet elleni védekezést is támogatja, hiszen a cél: minél kevesebb készpénz használata a boltokban. Volt idő felkészülni, illetve rengeteg olyan megoldás létezik, amivel rövid időn belül a kereskedők megoldják ezt a kötelezettségüket.

A NAV tájékoztatása szerint 213 ezer online kassza üzemelt Magyarországon 2019-ben, a kormány szerint pedig mintegy 60 000 kereskedőt érint a változás, ennyi kereskedő nem használ jelenleg elektronikus fizetési megoldást.

Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek

Több lehetőség közül is választhatnak a kereskedők, tájékoztatott minket a CMO csapata, akik felhőalapú kereskedelmi rendszert biztosítanak a vállalkozásoknak, és természetesen erre is van megoldásuk.

Az alábbiak igénybevételével megfelel a kereskedés a törvényi előírásoknak (2021. január 1-jével):

  • Azonnali fizetési rendszer által – Például a CMO Számlázó mobilapplikáció segítségével
  • Bankkártya terminál – Például a CMO által biztosított bankkártya terminál

Azonnali fizetési rendszer, a vevő utal (AFR)

Ma már az utalások azonnal teljesülnek, így ennek az opciónak a biztosítása az üzletedben elégséges, hogy megfelelj a törvényi előírásoknak. A vevő dönthet úgy, hogy azonnali utalással fizet, sőt lehetősége van megadni például a

  • a te másodlagos azonosítódat
  • vagy QR kód leolvasása után azonnal fizet (jelenleg a Raiffeisen és a Gránit Bank támogatja a MNB QR fizetést, szabványt).

Használd a CMO számlázó rendszerét, ha ezt az elektronikus fizetési megoldást szeretnéd biztosítani a vevők számára! Ez egy nagyon érdekes dolog, hogy már ennek bevezetésével is megfelelsz a törvénynek, de érdemes a bankkártya terminálban gondolkodnod, hiszen még több pénzt hagynak ott a vásárlók.

Bankkártya terminál

Ezt már részleteznem sem kell, hogy miért éri meg erre váltani. Javaslatom szerint ne csak megfelelj a törvénynek a fenti azonnali fizetési megoldással (AFR), hanem igenis előnyöd származik abból, ha a vevők bankkártyával fizetnek nálad. A bankkártya használók több pénzt hagynak ott az üzletedben, mint a készpénzes vásárlók. Már havidíjas konstrukcióban is elérhető ilyen megoldás a CMO -nál.

Amiért érdemes őket választanod,

  • mert sokkal gyorsabban be tudod vezetni a cégedben.
  • Nem kell új folyószámlát nyitnod.
  • Bankfüggetlen.
  • MNB garancia.

Kattints ide és keresd fel a hozzád legközelebbi CMO partnert!

Kapcsolódó cikk: Ezeket a funkciókat keresd ma a legjobb online pénztárgépekben. Bérelni is tudod!

forrás: Fintechzone
Fotó: Mark OFlynn / Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!