A globalizáció segít, hogy jobban éljünk mint régen?

Sokszor hallani, hogy a globalizációnak vannak káros hatásai és, hogy régen minden jobb volt. Tény, hogy sok országban szinte eltűnt a középréteg. És a jövedelmek között nőtt a szakadék. Közben viszont az elmúlt közel 30 évben csökkent a napi 1 dollárból élők száma, pedig a gazdaságilag gyenge országokban jobban nő a népesség, mint a fejlett világban.

Ebből az ábrából viszont azt látszik, mintha az egyenlőtlenség nem is lenne olyan aggasztó. A napi 1 dollárból élők száma csökkent, a napi bevétel nagysága jobbra tolódott. A statisztika egy átlagot mutat, ettől persze még mindenki érzi, hogy a leggazdagabb 1% szerzi a jövedelmek közel 20%-át.

 

napi jövedelem

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!