A globalizáció segít, hogy jobban éljünk mint régen?

Sokszor hallani, hogy a globalizációnak vannak káros hatásai és, hogy régen minden jobb volt. Tény, hogy sok országban szinte eltűnt a középréteg. És a jövedelmek között nőtt a szakadék. Közben viszont az elmúlt közel 30 évben csökkent a napi 1 dollárból élők száma, pedig a gazdaságilag gyenge országokban jobban nő a népesség, mint a fejlett világban.

Ebből az ábrából viszont azt látszik, mintha az egyenlőtlenség nem is lenne olyan aggasztó. A napi 1 dollárból élők száma csökkent, a napi bevétel nagysága jobbra tolódott. A statisztika egy átlagot mutat, ettől persze még mindenki érzi, hogy a leggazdagabb 1% szerzi a jövedelmek közel 20%-át.

 

napi jövedelem

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!