KezdőlapGazdaság és üzletA kínai gazdasági növekedés észrevehetően lassul

A kínai gazdasági növekedés észrevehetően lassul

-

A WordBank figyelmeztette Kínát, hogy csökkentse a gazdasági növekedési célját, mivel azt nem tudja teljesíteni. Ha csökkentené, az nem befolyásolná a munkaerőpiacot. A lakásárak viszont csökkenni fognak a túlkínálat miatt.

A Világbank szerint tehát a kínai gazdaság nem tud olyan mértékben növekedni, mint az elmúlt évtizedben, és az újabb reformok már nincsenek olyan hatással a gazdaságra, mint a régebbiek.

Az elemzők sokszor fejezik ki aggályukat a kínai számok láttán, mivel sok esetben már kiderült, hogy a számokat meghamisítják az egyes régiók vezetői.

A WordBank kitért arra is, hogy a két számjegyű növekedés nem hozta a szegénységből való kilábalást és a jólétet, hanem jóval jellemzőbb a környezet szennyezés. És szerintük, inkább egy lassabb, de minőségibb gazdasági növekedés jobban hatna a kínai gazdaságra. Ez a figyelmeztetés azt is jelenti, hogy a későbbi években visszaüthet az elmúlt évek brutális növekedése.

Forrás: Reuters

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek