A kínai gazdasági növekedés észrevehetően lassul

A WordBank figyelmeztette Kínát, hogy csökkentse a gazdasági növekedési célját, mivel azt nem tudja teljesíteni. Ha csökkentené, az nem befolyásolná a munkaerőpiacot. A lakásárak viszont csökkenni fognak a túlkínálat miatt.

A Világbank szerint tehát a kínai gazdaság nem tud olyan mértékben növekedni, mint az elmúlt évtizedben, és az újabb reformok már nincsenek olyan hatással a gazdaságra, mint a régebbiek.

Az elemzők sokszor fejezik ki aggályukat a kínai számok láttán, mivel sok esetben már kiderült, hogy a számokat meghamisítják az egyes régiók vezetői.

A WordBank kitért arra is, hogy a két számjegyű növekedés nem hozta a szegénységből való kilábalást és a jólétet, hanem jóval jellemzőbb a környezet szennyezés. És szerintük, inkább egy lassabb, de minőségibb gazdasági növekedés jobban hatna a kínai gazdaságra. Ez a figyelmeztetés azt is jelenti, hogy a későbbi években visszaüthet az elmúlt évek brutális növekedése.

Forrás: Reuters

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!