A magyarok 700 ezer forintot buknak átlagban a tőzsdén?!

Köztudott, hogy a tőzsdén a többség inkább veszít, mint nyer. Persze ott az érem másik oldala, hogy a kevés, viszont elnyeri a többség pénzét. Egy régebbi felmérés szerint a hazai tőzsdézők átlagban 744 ezer forintot buknak egy-egy kereskedés alatt!!! Tehát, nem összesen, hanem egy-egy pozíció nyitásnál veszítenek ennyit az emberek. (Bele se merek gondolni mekkora tőkével teszik ezt.)

Azt is tudni, hogy a 77%-uk szokott a rossz oldalon állni, azaz veszíteni. A maradék 23% vagy stagnál, vagy nyereségben van.

Szerinted lehetséges megnyerni azt, amit a többség elveszít? Vagyis pont ellenkezőjét teszed, amit ő.
Ehhez tudnod kell azt is, ő melyik irányba kereskedik.
Az alábbi ábrán láthatjuk az elmúlt egy hét kereskedési adatait. A fekete vonal az árfolyamot mutatja, míg a kék színnel jelölték a vételi oldalon lévőket, sárgával az eladási oldalon lévőket.
Mit látunk ebből? Azt, hogy amennyire nőtt azok aránya, akik árfolyam emelkedésre spekuláltak, úgy csökkent az árfolyam. Tehát a többség rossz irányban kereskedett. Mondanom sem kell, aki ellenkezőjét kereskedte le, nyert is rajta.

 

EURUSD árfolyam
EURUSD árfolyam – oanda.com

Érdekel az, hogyan lehet ebből neked profitod?
Nem mindenki tudja megcsinálni, nem mindenki tud profitot elérni a tőzsdén.
Olvasd el az erről szóló cikkeket és példákat:
Te követnéd a tömeget, vagy nem?
5 egyszerű lépéssel sokat kereshetsz a balekokon
Balek stratégia – példa 1
Balek stratégia – példa 2
Balek stratégia – példa 3
Balek stratégia – példa 4

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!