A magyarok 700 ezer forintot buknak átlagban a tőzsdén?!

Köztudott, hogy a tőzsdén a többség inkább veszít, mint nyer. Persze ott az érem másik oldala, hogy a kevés, viszont elnyeri a többség pénzét. Egy régebbi felmérés szerint a hazai tőzsdézők átlagban 744 ezer forintot buknak egy-egy kereskedés alatt!!! Tehát, nem összesen, hanem egy-egy pozíció nyitásnál veszítenek ennyit az emberek. (Bele se merek gondolni mekkora tőkével teszik ezt.)

Azt is tudni, hogy a 77%-uk szokott a rossz oldalon állni, azaz veszíteni. A maradék 23% vagy stagnál, vagy nyereségben van.

Szerinted lehetséges megnyerni azt, amit a többség elveszít? Vagyis pont ellenkezőjét teszed, amit ő.
Ehhez tudnod kell azt is, ő melyik irányba kereskedik.
Az alábbi ábrán láthatjuk az elmúlt egy hét kereskedési adatait. A fekete vonal az árfolyamot mutatja, míg a kék színnel jelölték a vételi oldalon lévőket, sárgával az eladási oldalon lévőket.
Mit látunk ebből? Azt, hogy amennyire nőtt azok aránya, akik árfolyam emelkedésre spekuláltak, úgy csökkent az árfolyam. Tehát a többség rossz irányban kereskedett. Mondanom sem kell, aki ellenkezőjét kereskedte le, nyert is rajta.

 

EURUSD árfolyam
EURUSD árfolyam – oanda.com

Érdekel az, hogyan lehet ebből neked profitod?
Nem mindenki tudja megcsinálni, nem mindenki tud profitot elérni a tőzsdén.
Olvasd el az erről szóló cikkeket és példákat:
Te követnéd a tömeget, vagy nem?
5 egyszerű lépéssel sokat kereshetsz a balekokon
Balek stratégia – példa 1
Balek stratégia – példa 2
Balek stratégia – példa 3
Balek stratégia – példa 4

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!