A mezőgazdaságba is betör a 3D nyomtatás

A 3D nyomtatás felhasználási területei közül már érintettük a ruhaipart, a játékokat, az egészségügyet, és most a mezőgazdaságot is kiemeljük. Persze itt árnyalt a kép kicsit, mert a mezőgazdaságban használt gépek alkatrészeit nyomtatja ki egy amerikai (minesotai cég). A vállalat már 20 éve foglalkozik azzal, hogy kiszolgálja a farmereket, a gépeikhez alkatrészeket gyártanak, átalakítanak, ha kellett külön beszerzik. És most már a 3D nyomtatás technológiát segítségül hívva pár nap alatt ki is nyomtatják a bonyolultabbnál bonyolultabb alkatrészeket.

Ez lerövidíti azt az időszakot is, amíg a farmer hozzá jut a kívánt alkatrészhez, mivel nem Kínából kell megrendelnie azt. A nyomtatás során nejlonport és polietilént használnak. Nem otthon használatos 3D nyomtatót használnak. A cég szerint ezzel lökést is tudnak adni a vásárlóiknak, mivel gyorsabban neki tudnak állni folytatni a munkát, sőt egyes alkatrészek átalakítása után pedig hatékonyabban tudnak dolgozni.

Minnesota-3d-printing-service-farm-1

Minnesota-3d-printing-service-farm-9

Minnesota-3d-printing-service-farm-5

Forrás: 3ders.org

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!