KezdőlapGazdaság és üzletA mezőgazdaságba is betör a 3D nyomtatás

A mezőgazdaságba is betör a 3D nyomtatás

-

A 3D nyomtatás felhasználási területei közül már érintettük a ruhaipart, a játékokat, az egészségügyet, és most a mezőgazdaságot is kiemeljük. Persze itt árnyalt a kép kicsit, mert a mezőgazdaságban használt gépek alkatrészeit nyomtatja ki egy amerikai (minesotai cég). A vállalat már 20 éve foglalkozik azzal, hogy kiszolgálja a farmereket, a gépeikhez alkatrészeket gyártanak, átalakítanak, ha kellett külön beszerzik. És most már a 3D nyomtatás technológiát segítségül hívva pár nap alatt ki is nyomtatják a bonyolultabbnál bonyolultabb alkatrészeket.

Ez lerövidíti azt az időszakot is, amíg a farmer hozzá jut a kívánt alkatrészhez, mivel nem Kínából kell megrendelnie azt. A nyomtatás során nejlonport és polietilént használnak. Nem otthon használatos 3D nyomtatót használnak. A cég szerint ezzel lökést is tudnak adni a vásárlóiknak, mivel gyorsabban neki tudnak állni folytatni a munkát, sőt egyes alkatrészek átalakítása után pedig hatékonyabban tudnak dolgozni.

Minnesota-3d-printing-service-farm-1

Minnesota-3d-printing-service-farm-9

Minnesota-3d-printing-service-farm-5

Forrás: 3ders.org

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek