KezdőlapGazdaság és üzletA porstitúció és a drogok is a GDP-ben vannak már

A porstitúció és a drogok is a GDP-ben vannak már

-

Nagy-Britannia és csatlakozott azon országok közé, akik beleszámítják a GDP-be a prostitúciót és a kábítószer kereskedelmet. 2014 szeptemberétől lesz csak bent az adat. Ezzel persze növekedni fog a GDP, de összességében nem befolyásolja a gazdasági kilátásokat.

A feketegazdaságról így nagyobb képet kaphatnak a befektetők, üzletemberek, politikusok. Az adatok nehezen mérhetőek, és sokszor csak megközelítő jellegűek lesznek. Nagy-Britannia mellett Észtország, Ausztria, Szlovénia, Finnország, Svédország és Norvégia is beleszámítja már a GDP-jében a prostitúció és a kábítószer adatokat.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Ez is egy módja lehet annak, hogy a feketegazdaságot visszaszorítsák, mivel így jobban bele lehet látni a számokba. Jó példa erre az USA-ban, Colorado és Washington állam, ahol legalizálták a marihuánát, miután kellőképpen feltérképezték az igényeket. Így már nem a feketegazdaságot gazdagítják az abból befolyó bevételek, sőt munkahelyeket teremtettek, és megnövelték az adóbevételeket. (Részben ezt az elvet követik: a drogozást úgyse tudják megállítani)

Ehhez kapcsolódik egy régebbi cikkünk:
Legyél drogbáró legálisan

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek