A svájci frankon sokat buktak az emberek, ez is alátámasztja a balek stratégia eredényességét

Múlt héten a svájci jegybank borzolta fel a piacot, eltörölte az 1,2-es szint védelmét az EURCHF devizapárnál. Ezzel sok-sok tradernek, befektetők veszteséget okozott, mert sokan vételi oldalon álltak, a hirtelen jött információt a piac nem tudta lereagálni jól, így sokan többet is buktak, mint a tőkéjük (Ide kattintva elolvashatod, hogy volt akinek délelőtt még 1 millió forintja volt a számláján, déluán már -2 millió).

A balek stratégiát már említettük, a lényege: kihasználjuk, hogy a legtöbb befektető rossz irányba kereskedik, és veszít a tőzsdén. Lényegében ellenkezőjét tesszük meg, mint a többség. Ehhez egy stratégiát is leírtunk (Mert nem ilyen egyszerű).

A teóriánkat már több példával is bizonyítottuk. De nézzünk csak rá erre az ábrára. Látszik, hogy a bejelentés előtt a többség árfolyam emelkedésre spekulált az EURCHF devizapárra. (nagy kék rész, 90%-uk emelkedésből szeretett volna profitálni). És merre ment az árfolyam? Hát nem az ő irányukba, hanem csökkent. Ez jól mutatja, hogy híreknél is használható a “balek stratégia”.

EURCHF - Long short arány - Oanda.com
EURCHF – Long short arány – Oanda.com

Persze tőkéből lesz még több tőke. Minimum 44 ezer Ft-tal már neki is vághatsz a profit szerzéshez. Így a befizetés lesz már csak hátra. Alul nézd meg a példákat. Keress egy bináris opciós brókert, ahol tudsz kereskedni.

+1 lépés:
Olvasd el a minneren lévő friss példákat, hogy teljesen jól használd a stratégiát:
Balek stratégia – példa 1
Balek stratégia – példa 2
Balek stratégia – példa 3
Balek stratégia – példa 4

 

Forrás: oanda.com