A svájciak többsége ellenzi az aranytartalék növelését

November 30-án szavaztak a svájciak, és a többség nem szeretné, ha növelné az aranytartalékát a jegybank.  A referendumot a Svájci Néppárt írta ki, szerintük a svájci jegybank túl sok eurót halmozott fel azért, hogy gyengítsék a frankot, pont abban az időszakban amikor az európai helyzet nem túl rózsás. Közben aranyat is értékesítettek, és jelenleg a tartalékuk mindössze 8%-a áll aranyból. Tehát a népszavazással azt szerették volna elérni, hogy ez a százalék felmenjen 20%-ra, így több aranyat nem értékesíthetne a jegybank, sőt a külföldön tárolt aranyukat is hazaszállíttatták volna.

A többség viszont ellenezte ezt a tervet, és így az arany nem indult el az emelkedés irányába most sem. A többi jegybank is fellélegezhet. Láthatóan elhúzódik még az újabb arany rally, emelkedés. A tegnapi népszavazás volt, ami jelenleg befolyásolta volna. Az arany ára a hajnali órákban csökkent a hír megjelenése után.
arany_dec

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!