A svájciak többsége ellenzi az aranytartalék növelését

November 30-án szavaztak a svájciak, és a többség nem szeretné, ha növelné az aranytartalékát a jegybank.  A referendumot a Svájci Néppárt írta ki, szerintük a svájci jegybank túl sok eurót halmozott fel azért, hogy gyengítsék a frankot, pont abban az időszakban amikor az európai helyzet nem túl rózsás. Közben aranyat is értékesítettek, és jelenleg a tartalékuk mindössze 8%-a áll aranyból. Tehát a népszavazással azt szerették volna elérni, hogy ez a százalék felmenjen 20%-ra, így több aranyat nem értékesíthetne a jegybank, sőt a külföldön tárolt aranyukat is hazaszállíttatták volna.

A többség viszont ellenezte ezt a tervet, és így az arany nem indult el az emelkedés irányába most sem. A többi jegybank is fellélegezhet. Láthatóan elhúzódik még az újabb arany rally, emelkedés. A tegnapi népszavazás volt, ami jelenleg befolyásolta volna. Az arany ára a hajnali órákban csökkent a hír megjelenése után.
arany_dec

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!