A svájciakon múlik az arany sorsa?

“Mentsük meg a svájci aranyat” jelmondattal a Svájci Néppárt népszavazást kezdeményezett. A svájciak igencsak szeretnek szavazni, így valószínűleg végig is viszik a szavazást. Ez mind ki fog hatni a globális gazdaságra is, sőt minden ország jegybankja lépésre kényszerül. Miért is?

A Néppárt véleménye az, hogy a svájciak túl sok eurót halmoztak fel azért, hogy gyengítsék a frankot, pont abban az időszakban amikor az európai helyzet nem túl rózsás. Közben aranyat is értékesítettek, és jelenleg a tartalékuk mindössze 8%-a áll aranyból. Tehát a népszavazással azt szeretnék elérni, hogy ez a százalék felmenjen 20%-ra, így több aranyat nem értékesíthetne a jegybank, sőt a külföldön tárolt aranyukat is hazaszállíttatnák.

Ha a szavazásnál az igenek győznek november 30-án, akkor az arany újra központi szerepbe kerül a többi jegybanknál is.

Az arany árfolyama el is indult a legutóbbi mélypontról felfelé, és az 1200-as szintet próbálja áttörni. Ha mindez megvalósul, amit fent írtunk, akkor a 2000 dolláros aranyár sem elképzelhetetlen az elkövetkező 1-2 évben.

aranynov

 

Ehhez kapcsolódó cikkek:
Az arany ára szépen csendben esik
Aranyat venni vagy eladni? Megéri egyáltalán?

forrás: reuters

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!