KezdőlapGazdaság és üzletA svájciakon múlik az arany sorsa?

A svájciakon múlik az arany sorsa?

-

“Mentsük meg a svájci aranyat” jelmondattal a Svájci Néppárt népszavazást kezdeményezett. A svájciak igencsak szeretnek szavazni, így valószínűleg végig is viszik a szavazást. Ez mind ki fog hatni a globális gazdaságra is, sőt minden ország jegybankja lépésre kényszerül. Miért is?

A Néppárt véleménye az, hogy a svájciak túl sok eurót halmoztak fel azért, hogy gyengítsék a frankot, pont abban az időszakban amikor az európai helyzet nem túl rózsás. Közben aranyat is értékesítettek, és jelenleg a tartalékuk mindössze 8%-a áll aranyból. Tehát a népszavazással azt szeretnék elérni, hogy ez a százalék felmenjen 20%-ra, így több aranyat nem értékesíthetne a jegybank, sőt a külföldön tárolt aranyukat is hazaszállíttatnák.

Ha a szavazásnál az igenek győznek november 30-án, akkor az arany újra központi szerepbe kerül a többi jegybanknál is.

Az arany árfolyama el is indult a legutóbbi mélypontról felfelé, és az 1200-as szintet próbálja áttörni. Ha mindez megvalósul, amit fent írtunk, akkor a 2000 dolláros aranyár sem elképzelhetetlen az elkövetkező 1-2 évben.

aranynov

 

Ehhez kapcsolódó cikkek:
Az arany ára szépen csendben esik
Aranyat venni vagy eladni? Megéri egyáltalán?

forrás: reuters

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek