A törökök is gőzerővel kamatot csökkentenek

Erdogan miniszterelnök kijelentette, hogy további kamat csökkentést fog eszközölni, mert szerinte túl magas a török alapkamat. Év elején kényszerült felemelni hirtelen 10%-ra, azóta folyamatosan csökkentették, elemzői várakozások szerint 6%-ig is lecsökkenhet.

A líra közben fontos szinten van, vagyis olyan szinten ami akár spekulálható is. A jelenlegi magas kamat amúgy is vonzzó a kamat különbözetre játszó (swap) spekulánsok számára, hiszen a líra erősödésére játszva napi kamatot kapnak. Az alábbi képen látszik, hogy 2,1140-es szint és a 2,1200  szint meghatározó az árfolyamban. Amennyiben áttöri a 2,1200 akkor tovább emelkedhet, de ha újra lefordul a 2,1140-es szintről akkor csökkenhet az USDTRY árfolyama.

toroklira_juli

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!