Az Antenna Hungária ötletgazdákat keres. Anyagi és szakmai támogatás vár rád

Dátum

Megosztás

Lássuk csak, mennyi minden kell egy sikeres vállalkozáshoz: jó termék / szolgáltatás (vagyis maga az ötlet), jó időzítés, kapcsolatok, egy idő után pénz is, jó csapat, alázat, kitartás. Utóbbi kettőben nektek kell odatenni magatokat, de a többi tényező csiszolásában nagy segítséget nyújt az Antenna Hungária akcelerátor programja, az AHa!Brainstore. Ötletgazdákat keresnek, még kezdő fázisban lévő startupokat is. Ha olyan területen van egy innovatív ötleted, mint a drón technológia, e-sport, IoT, streaming szolgáltatás, OTT, mesterséges intelligencia, IT biztonság, IT/telco, műsorgyártás, műsorszórás, multimédia, felhőszolgáltatás vagy vezeték nélküli megoldás, akkor olvass tovább!

Az Antenna Hungária mellé csatlakozott a Drukka startup stúdió és a Hiventures is, hogy még nagyobb támogatást kapjanak az ötletgazdák, startupok, sőt minden fázisban biztosítva legyen az a plusz erőforrás (tőke vagy szakmai), ami tovább tudja lendíteni a startupot a következő szintre, segíteni a skálázódást. 

Mi az az akcelerátor, inkubátor? Tüsszentettél Milán, vagy mi? 

Az akcelerátor – ahogy a neve is jelzi -, üzleti gyorsítóprogramot jelent. Leginkább a fél- és egyévesnél nem idősebb startupoknak nyújt segítséget abban, hogy megfelelő mértékben fejlődjenek. Része a mentorálás, az edukálás és a kapcsolatépítés is. 

Az inkubátor azért kapta ezt az elnevezést, mert a piaci körülményektől elzárva történik a segítségnyújtás. Olyan erőforrásokat ad a startupoknak, mint a könyvelés, pénzügy, marketing, tanácsadás, jogi segítség. 

Mennyi az annyi? Mennyi tőkét lehet szerezni? 

Ez érdekelhet téged elsősorban, így kezdjük ezzel. A leginnovatívabb ötletek jelentős tőkebefektetést és igényeiknek megfelelő inkubációs szolgáltatást kaphatnak, így a jelentkezéssel inkább csak nyerhetsz, mint veszíthetsz.

Így néz ki a következő időszak ütemterve:

Jelentkezés

2021. 08. 23 – 09. 30.

 A jelentkezési időszak alatt van lehetőséged minden szükséges infót, doksit eljuttatni hozzánk. Kattints ide a jelentkezéshez!

Validáció

2021. 10. 01 – 10. 27.

A jelentkezők két körös validáción vesznek részt – a pályázatok alapján kiválasztjuk azokat, akikkel személyesen is beszélgetünk. Az interjúk alapján a legjobb körülbelül 10 startup juthat be az AHa!Brainstore Startup Program 4.0 versenyébe.

Jelentkezési időszak alatt van lehetőséged minden szükséges infót, doksit eljuttatni.

Felkészülés

2021. 10. 27 – 11. 22.

A kiválasztott csapatok általános felkészítő előadásokon és célzott szakértői workshop-okon vesznek részt, valamint személyes mentorok segítik a felkészülést a Demo Day-re.

Demo Day

2021. 11. 25

A szakmai zsűri előtt a csapatok 3 perces pitch-ek keretében előadják ötletüket. A legjobb pitch-eket díjazzák, valamint kiválasztásra kerülnek azon csapatok, amelyek befektetési ajánlatot kaphatnak.

A jelentkezési űrlap kitöltésével kell kezdened, ez igazából könnyedén menni fog. Közben a cikk végén említett one pager sablont is ki kell töltened és az üzleti tervezésbe is bele kell kóstolnod. 

Minner tippek a jelentkezéshez

  • Ne görcsölj rá a jelentkezésre! Az épkézláb vállalkozást beküldőkkel le fognak ülni személyesen átbeszélni a projektjüket. 
  • Nem kell minden apró részletet beküldeni a jelentkezésnél az ötleteddel kapcsolatban! A lényeg, hogy be tudják tájolni a problémát, amit megoldasz, hogy van rá megoldásod, tudod mi kell a megvalósításhoz, piacra lépéshez. 
  • Az interjúra készülj fel úgy, hogy az adott szektort mind számokban, mind piaci szereplőkben jól ismerd, vagyis legyen iparági ismereted. A döntésnél számítani fog, hogy te valóban ismered-e azt a piacot, amiben a vállalkozásod sikerre akarod vinni. 
  • Az üzleti terv elkészítésénél a legnehezebb lesz számodra a bevételi, profit célok meghatározása. Ez viszont azért fontos lépés, hogy lássák a befektetőcégnél, hogy tudod / tudjátok a megfelelő arányokat, több mint egyszer leültetek “matekozni”, hogy foglalkoztatok a pénzüggyel, fogalmakkal. 
  • Jó tudni, hogy nem one-man-show-t keresnek, vagyis nem árt, ha legalább ketten vagytok a csapatban.
  • Számolj azzal, hogy kritikát fogsz kapni, bármeddig is jutsz a jelentkezési folyamatban. És ez jó! Ha nem is kerültél be a döntőbe, kaptál szakmai véleményt, amiért mások akár több százezreket is kifizetnek. Nem a világ vége, ha nem lettél döntős, fogd fel úgy, hogy ebből rengeteget tanulsz és építkezel a későbbiekben! 
  • Mi a helyzet a titoktartással? Ahogy a Minneren is láttad, ötletből millió van, nagyrészt nehéz már kitalálni olyat, amit még nem találtak ki. A befektetők, akcelerátorok, és a hasonló programok nem ötleteket keresnek, hanem megvalósítókat, csapatokat. 

Mi a következő lépés? Hogyan fogjatok hozzá a jelentkezéshez? 

Először is a jelentkezési határidő 2021.  szeptember 30. 

Az AHa!Brainstore honlapját böngészd még át, mert ha mindenre kitértünk volna a cikkben, akkor még 4 óra múlva is itt ülnél ezeket a sorokat olvasva. A tanácsom, hogy a főoldalon található One pager (egy oldalas cégbemutató) mintát és üzleti tervet is töltsd le. 

Kattints ide és jelentkezz!

fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!