Belenyúlt a forintba az MNB?

A szöveg alatti ábra alapján április 23-án és 24-én az MNB Fx-swap ügyletet hajtott végre. Az ábrából persze nem derül ki, hogy a forint mellett, de persze ez valószínűsíthető. Lehet azóta már több nap is végre hajtott ilyet, ez a következő ábrajegyzékből kiderül. Legutóbb március 30-án, előtte pedig január 1-jén volt hasonló FX-swap ügyletük a régebbi ábrák alapján.

mnb_abra_majus

A következő ábrán pedig látszik, hogy a külföldiek összesített forint pozíciója átfordult negatívba, ami azt jelenti, hogy forint elleni pozíciók vannak többségében. Persze ez még nem vészes szint. Az elmúlt hónapokban többször is inkább a forint melletti pozíciók domináltak, de most érdemes lesz odafigyelni, és nézni a következő jelentést, meg is fordulhat ez a trend. Jelenleg a forint egy szép kis korrekciót hajtott végre az euróval szemben, de lehet a 303-as szint megfogja, ez nemsokára kiderül.

mnb_abra_majus_2

Forrás: mnb.hu, metatrader4

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!