Csalók verik át a vállalkozókat. Van itt minősítési, seo, google térkép, „szaknévsoros” csalás…

Dátum

Megosztás

Ki a legjobb célcsoport, akinek pénze is van, így érdemes átverni? Hát a vállalkozók! A szakmai (üzleti) Facebook csoportokban nem telik el úgy hét, hogy ne lenne egy-egy panaszkodó, aki arról beszél, hogy telefonon felhívták, hogy fizessen egy olyan szolgáltatásért, amit ő meg sem rendelt. Vagy azt mondják, hogy több tízezer forintért beteszik a cégét a Google Térkép szolgáltatásba (holott ezért elvileg nem kell fizetni, és úgy tüntetik fel, mintha ezért kellene, vagy hosszabbításért kérnek pénzt…).

Az ilyen cégek igen kifinomult technikákat alkalmaznak. Általában hideg hívással, telefonon veszik fel az ügyfelekkel a kapcsolatot, és a beszélgetéseket fel is veszik. A figyelmetlen vállalkozók néha igent is mondanak egy-egy szerződésre, és később több százezer forintot kell megfizetniük. Az index.hu fogyasztóvédelmi blogja több ilyen esetről is ír:
Teendők figyelmetlenségből rendelt SEO-szolgáltatás esetén
Így ne rendeljen az ön recepciósa SEO-szolgáltatást!
A telefonkönyves csalás keresőoptimalizációs verzióban FRISSÜLT

Már a NAV és a GVH is felhívja a figyelmet hasonló esetekre. A cégek persze trükköznek, és néha olyan nevet is választanak, amivel azt sugallják, hogy ők valamiféle állami szervezet.

A google térkép csalásra itt egy kisebb sztori:

Figyelem  ( egy cég amit hamarosan kiderítek kik lehetnek mivel még a Fatheromat is felhívták) a Google nevében telefonálnak hogy a Google térkép regisztrációt megcsinálják (20-30.000 Ft ellenében) még azoknak is akiknek van! Akik azt mondják nemsokára lejár és majd ők segítenek meghosszabbítani a térkép regisztrációt  és ha nem fizet valaki majd Ők leszedik, na az ilyet nem szabad elhinni.

A GOOGLE TÉRKÉP regisztráció ingyenes és a Google + oldalon keresztül mindenki magának meg tudja csinálni ! Szóval ne dőljetek be  az ilyeneknek akik Google-nak adják ki magukat!

A Google azért változtatta meg a Térkép regisztrációt hogy rákényszerítse a felhasználókat a Google+ használatára – Forrás: – Szinte.hu

Fotó: cargocollective.com

 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!