KezdőlapGazdaság és üzletEgy ábra arról, hogy mennyit keresnek a celebek/véleményvezérek egy-egy közösségi oldalon megosztott...

Egy ábra arról, hogy mennyit keresnek a celebek/véleményvezérek egy-egy közösségi oldalon megosztott poszt után – Facebook, Instagram, Twitter…

-

Néhány hete írtam arról, hogy egy-egy Instagram posztért Kim Kardashian akár több száz milliót is kaphat forintban átszámolva. Annak a cikknek az volt a bevezetője, és javaslom, nézz rá miután ezt elolvastad. Jó kíváncsiságból megtekinteni, de tudod, ha kezdeni akarsz vele valamit, akkor az az infó még kevés. így abban a cikkben még leírtam. hogy te (aki nem vagy celeb), hogy is tudsz pénzt keresni. Na de térjünk rá a lényegre, a mai cikkre!!!

A mai tartalomban olyan ábrát hoztam, amiből már láthatod, mennyi követő mennyi pénzt is érhet. És ez most nem csak celebekre vonatkozik, hanem nagyobb követőtáborral rendelkező “véleményvezérekre is”, nagyobb közösségi oldalakra is (akiknek van valamekkora személyes márkájuk.)

Az alábbi ábrán jól látszik, hogy mennyit keresnek a véleményvezérek/sztárok/celebek az egyes közösségi oldalakon egy-egy poszt után. Ez attól is függ, hogy mennyi követőjük van. (A Vine közben megszűnt a napokban, így már nem érdemes nézni a rá vonatkozó statisztikát.) Láthatjuk, hogy a Youtube fizet a legjobban a követőtábor után. Természetesen ez külföldi adat, itthon azért érdemes elosztani hárommal minimum (ha nem többel) az összegeket.

sztarokennyitkeresnek

A Captive8 további adataiból kiderül, hogy például az Instagramon exponcenciálisan nő a fizetett celeb posztok száma:

szponzoraltposztok-szama

Ez a cikk is érdekelhet:
Kim Kardashian 100 milliót kap egy posztért a közösségi oldalakon. Te mennyit kapnál? Miből tudsz pénzt szerezni?
Hogyan növeljem a közösségi oldalam követőtáborát? Mennyi követő kell a sikerhez? – tippek

Az alábbi cikkben pedig kiderül, hogy itthon 50-300 ezer forintot fizetnek a cégek egy-egy posztért:
A Forbes újságot le Story-zták olvasói, mert Kasza Tiborról írt az augusztusi számban – Kinek van igaza?

Forrás: Economist
Fotó: Instagram/amandaeliselee

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek