Egy ábra arról, hogy mennyit keresnek a celebek/véleményvezérek egy-egy közösségi oldalon megosztott poszt után – Facebook, Instagram, Twitter…

Néhány hete írtam arról, hogy egy-egy Instagram posztért Kim Kardashian akár több száz milliót is kaphat forintban átszámolva. Annak a cikknek az volt a bevezetője, és javaslom, nézz rá miután ezt elolvastad. Jó kíváncsiságból megtekinteni, de tudod, ha kezdeni akarsz vele valamit, akkor az az infó még kevés. így abban a cikkben még leírtam. hogy te (aki nem vagy celeb), hogy is tudsz pénzt keresni. Na de térjünk rá a lényegre, a mai cikkre!!!

A mai tartalomban olyan ábrát hoztam, amiből már láthatod, mennyi követő mennyi pénzt is érhet. És ez most nem csak celebekre vonatkozik, hanem nagyobb követőtáborral rendelkező “véleményvezérekre is”, nagyobb közösségi oldalakra is (akiknek van valamekkora személyes márkájuk.)

Az alábbi ábrán jól látszik, hogy mennyit keresnek a véleményvezérek/sztárok/celebek az egyes közösségi oldalakon egy-egy poszt után. Ez attól is függ, hogy mennyi követőjük van. (A Vine közben megszűnt a napokban, így már nem érdemes nézni a rá vonatkozó statisztikát.) Láthatjuk, hogy a Youtube fizet a legjobban a követőtábor után. Természetesen ez külföldi adat, itthon azért érdemes elosztani hárommal minimum (ha nem többel) az összegeket.

sztarokennyitkeresnek

A Captive8 további adataiból kiderül, hogy például az Instagramon exponcenciálisan nő a fizetett celeb posztok száma:

szponzoraltposztok-szama

Ez a cikk is érdekelhet:
Kim Kardashian 100 milliót kap egy posztért a közösségi oldalakon. Te mennyit kapnál? Miből tudsz pénzt szerezni?
Hogyan növeljem a közösségi oldalam követőtáborát? Mennyi követő kell a sikerhez? – tippek

Az alábbi cikkben pedig kiderül, hogy itthon 50-300 ezer forintot fizetnek a cégek egy-egy posztért:
A Forbes újságot le Story-zták olvasói, mert Kasza Tiborról írt az augusztusi számban – Kinek van igaza?

Forrás: Economist
Fotó: Instagram/amandaeliselee

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek