Egy szabadúszó grafikus, aki 290 milliót keresett néhány év alatt. Sőt, szinte már-már passzív jövedelme van.

Ha szabadúszó az ember, akkor a sok előny mellett ott van az is, hogy sajnos saját magunkra vagyunk ítélve az ügyfélszerzésben. Így mindig jó olyan inspiráló történeteket olvasni, mint Nicky Laatz sikere. Ez igazán motiválni tudja azokat, akik vagy most kezdenek vállalkozásba vagy szabadúszók, és kell egy löket nekik. Nézzük is, hogy miről van szó!

Nicky eredetileg szakácsálmokat dédelgetett, majd egyszer csak rájött, hogy igazán jó grafikákat készít, és jól tudja használni a képszerkesztőket, nem utolsó sorban pedig szereti is csinálni. Ez úgy jött neki, hogy a férje megtanította a HTML kódolásra, és besegített több weboldal készítésébe is. Ráállt a szeme a grafikákra, weboldal dizájnra, betűtípusokra. A Dél-Afrikában élő hölgy így gyorsan kitanulta a fontok, logók, weboldal-sablonok készítését. Ha a hobbink a munkánk, akkor az valójában nem is munka. Ez érvényes lett rá is.

Honnan lesz ügyfél?

Természetesen ő is átélte azt, hogy hiába imádja a grafikák készítését, attól még ügyfeleket kell “szerezni”, ami természetes velejárója a szabadúszók munkájának. Egyszer csak szembe jött vele Creative Market hirdetése, hogy nyisson náluk “grafikus” online boltot. Vagyis rajtuk keresztül értékesítheti a betűtípusait, logóterveit, dizájnterveit… Hasonló, mintha websablonokat értékesítene az Envato.com-on keresztül. Tehát az oldal látogatói, amennyiben kiválasztják az ő “dizájnját” és megveszik, akkor az eladási ár nagy részét ő megkapja. A Creative Market pedig levesz egy kis %-ot.

Mi a titka? Hogyan sikerült több száz milliót keresnie?

image00-800x533Tehát pár éve elindította ezen az oldalon keresztül a kis saját belső webshopját, és rövid időn belül beindultak az első vásárlások. Így akár egy előre létrehozott betűtípus dizájnt többször is el tudott adni. Ez a lényege az ilyen oldalaknak. Ezzel máris könnyebb volt bevételre szert tennie. Ahogy írtam a címben is, már-már passzív jövedelmet szerez belőle. Néhány év alatt 290 millió forint bevételt sikerült összegyűjteni csak ezen az oldalon keresztül. Mi a titka? Még el is árulja. Ő a megtervezett grafikákat, betűtípusokat, dizájn terveket eleve ráteszi különböző, kitalált termékek csomagolására. Így a vásárlók jobban el tudják képzelni, hogy a grafika milyen a valóságban.

Mi a további konklúzió?
Ha programozó vagy grafikus vagy, akkor érdemes az Envato és a Creative Market oldalakat keresni, és beregisztrálni. Feltölteni sablonokat, terveket, és azokat eladni.

(x)Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt, a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide, és csatlakozz a tanítványokhoz!

Ez is érdekelhet:

Forrás: Inspirationsfeed

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!