Én kerékbilincset használok, nem is lopják el a kocsim

A válság egyik következménye, hogy megnőtt az autólopások száma.  A határon könnyű átvinni az autót, így nagyon nehéz dolguk van a hatóságoknak és nekünk is, hogy megtaláljuk a kocsinkat. Egy interjút készítettünk Barta Jánossal, aki egy autó biztonságtechnikai cég tulajdonosa

Minner: Milyen autókat törnek fel legtöbbször a tapasztalatai alapján? Igaz az a hír, hogy az olcsóbb autókat (népautókat) preferálják a tolvajok?

Bartja János: A Volkswagen márkák mindig az érdeklődés előterében álltak és állnak.  Ezzel együtt egyetlen márkájú autó tulajdonosa sem érezheti biztonságban magát. Időről időre szinte kampányszerűen irányul a figyelem egy-egy márka, azon belül egy-egy típus felé. Ezt feltehetően valamilyen “rejtett, fekete piaci konjuktúra” alakítja így, ezért teljesen kiszámíthatatlan.
Új vagy régi, olcsó vagy drága autó a célpont? Mindkettő, más-más célból. Alkatrésznek a régit, külföldre vagy értékesítésre, akár megrendelésre a kis- és nagy értékű újat.

M: Melyik az a mód, amit legtöbbször alkalmaznak a tolvajok?

B.J.: Az elektronikus védelem számukra nem akadály, hiszen a működési elvük bárki számára hozzáférhetők. Kockázat sincs vele, mert távolról tudják hatástalanítani, utána már csak be kell ülni a kocsiba és elhajtani vele. Példakép álljanak itt a legújabb típusú BMW-k, amelyekről a gyártok azt állították, hogy ellophatatlanok, de Angliában járványszerűen tulajdonítják el ezeket az autókat jelenleg, minden kockázat nélkül. Egy elektronikus rendszer van, amiről állítják, hogy ellophatatlanná teszi az autót, de az ára…. az nagyon magas és használata körülményes, sőt időigényes és, mint minden elektronikus rendszert, minden autó váltásnál újra és újra meg kell venni.
Rég tudott dolog, hogy a legjobb védelmet azok a mechanikus eszközök nyújtják, amelyeknek a leszedéséhez fejlett szerszámok kellenek, használatukkal kemény és fárasztó munkát kell végezni és így is sok-sok időbe telik, amíg a tolvaj eredményt érhet el. A kereskedelem nagyon sok mechanikus lopásgátlót kínál, de ezek szinte 97-98 %-a hatástalan. Autójának ellopása lehet az ár, ha nem a megfelelő eszközt használja az autós. A különböző rudak a kormányon, vagy a kormányt és pedált összekötő eszközöket tolvaj csalogatóknak nevezik. A beépített sebességváltó zárakkal az a baj, hogy benyomott kuplunggal a kiszemelt autó könnyen elvontatható. Csak az automata sebességváltós autóknál hatásos.

Elmondtuk, hogy mi az ami nem jó, de mi a jó? Röviden: az Autolok sebességváltó- és kézifékzár valamint az Autolok 2000 Plusz kormányzár és biztonságos, de nehéz és viszonylag drága a Bulldog kerékbilincs

M: Milyen lehetőségeink vannak, hogy megvédjük a kocsinkat?

B.J.:, Használjuk a fenti kormányzárat, esetleg kiegészítőként a sebességváltó- kézifékzárat. Ajánlják mellettük még, ha fokozni akarjuk a védelmi szintet egyik-másik elektronikus rendszert, melyek hasznosságát éppen az említett mechanikus eszközök fokozzák.

M:  Ön mit tud ajánlani, Ön szerint mi a legjobb védelmi eszköz? Fel lehet törni akkor is, ha rajta van mondjuk egy kormányzár? Mennyi időbe telik?

B.J.:  A legjobban a fenti kormányzárat ( ez kétharmad részben fedi a kormányt, de vigyázni, mert van forgalomban, ami egészen borítja és az nem egyenrangú az előbbivel ), ami önmagában is megállja a helyét. Fontos a helyes felhelyezése. 17 éves múltja alatt sok próbálkozást hiúsított meg, de mivel a zárat megrongálták ilyenkor a tolvajok, a kormányzárat levenni már csak műhelyben lehetett, ami 60-70 perces munkát igényelt.

M: Láttuk a termékek között a kerékbilincset, van aki azt is választja? Mert viccesnek találtuk a szerkesztőségben 🙂

B.J.: A kerékbilincsek jók, súlyuk miatt nehézkes a használatuk, de az áruk is megfontolásra készteti azokat, akik használni akarják. Az Autolok 2000 Plus kormányzár u-olyan biztonságos és árban jóval olcsóbb, használata pedig egyszerű és kényelmes. Magán személyek a védelem fokozása érdekében szokták használni, ha ismerten veszélyes helyen kénytelenek az autójukat hagyni. A kerékbilincset rendszeresen a közterület fenntartók használják a tilosban parkoló autóknál.

Az említett termékeket itt tudja megnézni, és egy videót láthat az Autolok 2000 kormányzárról:
www.autolok.hu

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek