KezdőlapGazdaság és üzletÉn kerékbilincset használok, nem is lopják el a kocsim

Én kerékbilincset használok, nem is lopják el a kocsim

-

A válság egyik következménye, hogy megnőtt az autólopások száma.  A határon könnyű átvinni az autót, így nagyon nehéz dolguk van a hatóságoknak és nekünk is, hogy megtaláljuk a kocsinkat. Egy interjút készítettünk Barta Jánossal, aki egy autó biztonságtechnikai cég tulajdonosa

Minner: Milyen autókat törnek fel legtöbbször a tapasztalatai alapján? Igaz az a hír, hogy az olcsóbb autókat (népautókat) preferálják a tolvajok?

Bartja János: A Volkswagen márkák mindig az érdeklődés előterében álltak és állnak.  Ezzel együtt egyetlen márkájú autó tulajdonosa sem érezheti biztonságban magát. Időről időre szinte kampányszerűen irányul a figyelem egy-egy márka, azon belül egy-egy típus felé. Ezt feltehetően valamilyen “rejtett, fekete piaci konjuktúra” alakítja így, ezért teljesen kiszámíthatatlan.
Új vagy régi, olcsó vagy drága autó a célpont? Mindkettő, más-más célból. Alkatrésznek a régit, külföldre vagy értékesítésre, akár megrendelésre a kis- és nagy értékű újat.

M: Melyik az a mód, amit legtöbbször alkalmaznak a tolvajok?

B.J.: Az elektronikus védelem számukra nem akadály, hiszen a működési elvük bárki számára hozzáférhetők. Kockázat sincs vele, mert távolról tudják hatástalanítani, utána már csak be kell ülni a kocsiba és elhajtani vele. Példakép álljanak itt a legújabb típusú BMW-k, amelyekről a gyártok azt állították, hogy ellophatatlanok, de Angliában járványszerűen tulajdonítják el ezeket az autókat jelenleg, minden kockázat nélkül. Egy elektronikus rendszer van, amiről állítják, hogy ellophatatlanná teszi az autót, de az ára…. az nagyon magas és használata körülményes, sőt időigényes és, mint minden elektronikus rendszert, minden autó váltásnál újra és újra meg kell venni.
Rég tudott dolog, hogy a legjobb védelmet azok a mechanikus eszközök nyújtják, amelyeknek a leszedéséhez fejlett szerszámok kellenek, használatukkal kemény és fárasztó munkát kell végezni és így is sok-sok időbe telik, amíg a tolvaj eredményt érhet el. A kereskedelem nagyon sok mechanikus lopásgátlót kínál, de ezek szinte 97-98 %-a hatástalan. Autójának ellopása lehet az ár, ha nem a megfelelő eszközt használja az autós. A különböző rudak a kormányon, vagy a kormányt és pedált összekötő eszközöket tolvaj csalogatóknak nevezik. A beépített sebességváltó zárakkal az a baj, hogy benyomott kuplunggal a kiszemelt autó könnyen elvontatható. Csak az automata sebességváltós autóknál hatásos.

Elmondtuk, hogy mi az ami nem jó, de mi a jó? Röviden: az Autolok sebességváltó- és kézifékzár valamint az Autolok 2000 Plusz kormányzár és biztonságos, de nehéz és viszonylag drága a Bulldog kerékbilincs

M: Milyen lehetőségeink vannak, hogy megvédjük a kocsinkat?

B.J.:, Használjuk a fenti kormányzárat, esetleg kiegészítőként a sebességváltó- kézifékzárat. Ajánlják mellettük még, ha fokozni akarjuk a védelmi szintet egyik-másik elektronikus rendszert, melyek hasznosságát éppen az említett mechanikus eszközök fokozzák.

M:  Ön mit tud ajánlani, Ön szerint mi a legjobb védelmi eszköz? Fel lehet törni akkor is, ha rajta van mondjuk egy kormányzár? Mennyi időbe telik?

B.J.:  A legjobban a fenti kormányzárat ( ez kétharmad részben fedi a kormányt, de vigyázni, mert van forgalomban, ami egészen borítja és az nem egyenrangú az előbbivel ), ami önmagában is megállja a helyét. Fontos a helyes felhelyezése. 17 éves múltja alatt sok próbálkozást hiúsított meg, de mivel a zárat megrongálták ilyenkor a tolvajok, a kormányzárat levenni már csak műhelyben lehetett, ami 60-70 perces munkát igényelt.

M: Láttuk a termékek között a kerékbilincset, van aki azt is választja? Mert viccesnek találtuk a szerkesztőségben 🙂

B.J.: A kerékbilincsek jók, súlyuk miatt nehézkes a használatuk, de az áruk is megfontolásra készteti azokat, akik használni akarják. Az Autolok 2000 Plus kormányzár u-olyan biztonságos és árban jóval olcsóbb, használata pedig egyszerű és kényelmes. Magán személyek a védelem fokozása érdekében szokták használni, ha ismerten veszélyes helyen kénytelenek az autójukat hagyni. A kerékbilincset rendszeresen a közterület fenntartók használják a tilosban parkoló autóknál.

Az említett termékeket itt tudja megnézni, és egy videót láthat az Autolok 2000 kormányzárról:
www.autolok.hu

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek