Felelősségbiztosítás minden ügyvezetőnek

Ezen a héten elmentünk a Klassis-Z Alkusz Kft-hez, ahol Gyerák Jánossal beszélgettünk a felelősségbiztosításokról.
2014. március 15-től hatályba lépett az új Ptk., amiben egyik újítás a vezető tisztségviselők felelősségének bevezetése, tehát már nem csak a társaság perelhető, hanem az ügyvezető is. Így az ügyvezető a saját vagyonával is felel a keletkezett károkért.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]
Mindenki a biztosítók ajánlatait figyeli, mivel az ügyvezetők szeretnék bevédeni kockázataikat. János szerint a legtöbb cég él a lehetőséggel, és együtt megvizsgálva az adott cég kockázatait el tudják dönteni, kell e biztosítás, illetve milyen mértékű legyen az.  Sok cégnek megéri elmenni egy ingyenes konzultációra alkuszhoz, vagy biztosítóhoz, ahol teljes körűen fel tudják mérni az ügyvezető igényeit, kockázatait. Sok egyszemélyes kft is van, illetve kisebb cégek, ahol leginkább érdemes megvizsgálni a felelősségeket, és a várható kockázatokat.

Jánossal átnézve a biztosítók ajánlatait olyan nagy különbséget nem vettünk észre, összegben mindegyik hasonlót állapított meg. Egy kisebb cégnek éves szinten 100-120 ezer Ft között mozog a biztosítási díja.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)