Folyamatos tét emelés a tippmixnél? Duplázásos módszer? ÁÁÁ eddig rosszul csináltad!

Legyen tippmix, vagy szerencsejáték, vagy rulett…, egyet jegyezz meg! A veszteségeidet ne halmozd duplázásos módszerrel! Veszítesz, dupla tétet használsz, megint veszítesz folytatod dupla téttel…. aztán a végén vagyonokat buksz. Sokan használják tippmixnél is 2,5+/- gól fogadásnál a duplázásos módszert, de láttam már döntetlenre is hasonló stratégiát. Ezeket felejtsd el, persze néha-néha működnek, de ne így gondolkodj! Mutatok egy érdekességet, fordítsuk meg ezt a stratégiát! 

A sportfogadás guru kategóriájában többször emlegetem a tőzsdét, ez most is így lesz. A tőzsdénnél legtöbbször abba a hibába esnek a befektetők, hogy amikor éppen veszteségük van, nagy mínuszt látnak a kereskedési számlájukon, akkor még rávesznek az adott részvényre, vagy devizára. Ezzel táplálják a veszteséget, sokszor duplázásos módszert is használnak (martingale-módszer). Ezt ne! A veszteséget soha ne tápláld. “A profit tud magára vigyázni a veszteség nem.” Ezt a világ legprofibb tőzsdése mondta, és ez a sportfogadásra is igaz! Ha veszítettél, akkor duplázásos módszerrel akarod még nagyobb veszteségbe lökni magad? Ne csináld!

A nyereséget tápláld, ne a veszteséget!
Mi lenne, ha a duplázásos módszert okosabban használnád? Tételezzük fel, hogy 1000 Ft-ot teszel egy meccsre.

  1. Ha veszteséges, hagyod nem csinálsz utána semmit. NEM duplázol!
  2. Ha nyereséges, akkor amit visszakapsz (alaptét + profit, nyereség) összeget, abból fogadsz tovább, a stratégiád alapján. Jah igen, stratégia alapján fogadsz nem vaktában lövöldözünk. Szóval 1000 Ft-ot feltettél, és nyertél mondjuk 1,7 szerez szorzóval, akkor 1700 Ft lesz a következő fogadásod összege. Ha a stratégiádba szépen beleépítetted, akkor a következő nyereménynél folytatod tovább, és mondjuk 1700 Ft-ra 1,7 es szorzónál 2890 Ft-od lesz.
  3. És itt jön a lényeg! Ha veszítenél valamelyik későbbi fogadásodnál, akkor az eredeti tétedet veszíted csak! 1000 Ft-ot. Úgy állj hozz, hogy ez egy stratégia. Sőt picit hasonlít a “többes kötés” típusú fogadáshoz is. Majd meglátod, azért különbözik is tőle.

Stratégia
Először nézzük meg, mikor veszítesz az ilyen módszernél

  1. Akkor, ha a tipped nem jön be első körben, akkor az eredeti téted veszíted.
  2. Amikor a második vagy a további körökben nem jön be a tipped, akkor is az eredeti tétedet veszíted, vagyis a példám alapján 1000 FT-ot!

Másodszor nézzük meg, mikor nyersz az ilyen módszernél

  1. Ha nyersz, és mondjuk a stratégiád szerint 3  egymásutáni mérkőzést is megfogadsz, és csak akkor mész tovább, ha nyertél ugyebár, akkor az 1000 Ft-odra rányersz még sok-sok pénzt. Például 1000*1,7*1,7*1,7= 4913 Ft – vagyis 3913 forint profit.

Stratégia összeállítása
Tehát láthatod, hogy mindig csak akkor fogadsz tovább, ha nyertél, ha nem, akkor kezded előröl. Olyan stratégiát kell találnod, ami egymás után hozhat többször is hasonló eredményt. Például egy adott csapatot megfogadsz, hogy 3 egymás utáni meccsen veszít. Szépen egymás után fogadsz, nem egyszerre! Persze van olyan lehetőség, ahol egybe meg is fogadhatnád ezt, mégis a legtöbb stratégiánál majd észre veszed, hogy miért kell külön bontani.

Mondok még egy példát, bár még ezen változtatnom kell, de megérted a gondolat menetem. 
0-0 meccsek ellen fogadsz. Tételezzük fel, hogy mindig azt a csapatot fogadod meg, vagy csapatokat, akik előző fordulóban 0-0 -át játszottak, a fogadásod pedig az, hogy 0,5 gólnál több lesz a meccsükön. Mivel nem tudod több körre előre, ki játszik 0-0-át, így meg kell bontanod. Tehát mondjuk Stoke City 0-0 át játszott előző fordulóban, akkor most megteszed 0,5 gólnál többre… és így minden fordulóban újabb és újabb csapatokat. Egymás után 7 meccsig így elmehetsz. Igaz ez keveset ad, de annál többször. mivel 1,04-1,05-öt szorzókat kapsz majd 0,5+ra. Ne feledd! Az számít csak igazi profitnak, ha a 7 fogadást végig vitted. Ennél a példánál érdemes megnézni az élő fogadásokat is, mert sokszor az első 10-15 percben, ha nincs gól, akkor felmegy 1,08-1,15-re is a szorzó.

Fontos! Ehhez még további kiválasztási kritériummal növelheted az esélyeidet. Igaz, hogy eddig ez csak matek, de itt jön hozzá a Big data!  A stratégiát felturbózod a Whoscored.com adataival, vagyis a kiválasztásnál jobban tudod szűkíteni melyik csapatott fogadod meg. A statisztika alapján jobban látod, ki milyen formában van… Így nem csak statisztikák alapján fogadsz.

Ez a cikk még folytatódni fog, hamarosan ehhez kapcsolódó stratégiát is olvashatsz ebben a kategóriában. A fenti csak egy példa volt, kiindulási pont neked is! Tudod, mindenkinek a saját stratégiája jön be legjobban.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Fotó: Facebook

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!