Folytatja az MNB az FX-swap ügyleteket

A hónap elején írtuk már, hogy az MNB láthatóan nagyobb mennyiségű FX-swap ügyleteket köt, azóta tovább folytatta minden egyes nap. Ezt az eszközt az MNB használja a hazai bankrendszer stabilitására, a forint nem kívánatos kilengései ellen, tompíthatja a magyar bankok új hitelkihelyezésének csökkenését. Nem meglepő számomra tehát, hogy a mostani kamat döntés után, amikor is 2,4%-ra csökkentették az alapkamatot nem mozdult a forint egyik irányba se erőteljesen. Igaz a piac már várta, de akkor is érdekes kép tárul elénk jelenleg.

mnb_majus_fxswap
Forrás: MNB

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!