„Hallottad, hogy most a 7. kerületben a Dózsa környékén érdemes ingatlant venni? Ott mozog az ingatlanpiac!”

Dátum

Megosztás

Az ingatlanbefektetési fülesek. Neked honnan / kitől jönnek hasonló tippek? Picit furcsának is tűnhet, hiszen pont egy válság közepén vagyunk, de az ingatlanpiac mégis mindenkit meglepett és nem hagyott alább a lendülete. Nem volt számomra így meglepő, hogy három helyről is kaptam tippet egy kerületre, sőt utcára is:

7. kerület Damjanich utca…. 

Dózsa György út ….. 

Városliget és környéke

– szóltak az ingatlantippek az üzleti partnereimtől, ismerőseimtől. Logikus is, hiszen sűrű építkezés folyik a Városligetben, közel az Andrássy is…

Mikor a lámpákkal foglalkozó üzleti kapcsolatom mondta a környéket, én is felfigyeltem rá, mert tőle mindig olyan előremutató tippek érkeznek, ami tényleg túlteljesíti a piaci átlagot. Ahogy ő fogalmaz: Ha az én lámpáimat veszik több beruházásnál is egy adott környéken, ott mindig felülteljesít az ingatlanpiac. A kicsit fapados indikátoromat persze ehhez fel kell hívnom, és nem is biztos, hogy mindig tudna tippet adni. Egyébként igazán szép olasz lámpákat értékesít. 

Mondjuk így belegondolva, Starbucks nincs a környéken, egyedül Café Frei az irodaházaknál. Ez azért érdekes, mert az ingatlanpiacon van az ún. Starbucks indikátor. Ahol a Starbucks kávézót nyit, ott az ingatlanok gyorsabban értékelődnek fel. Na, ha majd teljesen elkészül a Liget! 

Lett egy közös ingatlanpiaci ismerősünk és nem is érzi zargatásnak, ha keressük

A Livlia.com ingatlanportálról van szó. Olyan újgenerációs portál, ahol nem csak gyűjtik az adatokat, hanem használják is, és ezáltal támogatják az ingatlan eladókat és vevőket. Mint tudjuk a nagy adathalmazokban, és a benne rejlő információban van az igazi érték, vagy ahogy még szokták mondani a BIG DATA-ban. Ők ezt adják nekünk, ingatlan eladóknak és vevőknek is. Azt magyaráznom sem kell, hogy pontosabbak így az adatok, mint mondjuk a fenti lámpás cég esetében (bár azt sem elvetendő). 

A Livlia adatbázisa segít megtalálni egy adott környéken a legjobb ár-érték arányú ingatlanokat, majd a hagyományos keresési preferenciák mellett megjeleníti számodra azokat az ingatlanokat is, amelyek az adott környéken lévő ingatlanokhoz képest kiemelkedő ajánlatnak számítanak. A személyes preferenciák alatt azt értjük, hogy te nem feltétlen befektetési céllal vásárolsz ingatlant, hanem mondjuk azért, mert a gyermeked egyetemre megy, vagy nagyobb ingatlanba költöznél. 

Az amerikai Zillow ingatlanportál az elmúlt évtizedben már bizonyította, hogy az ilyen adatokban óriási lehetőség van, és aki befektetési céllal akar ingatlant vásárolni, az mindig azon a portálon kötött ki. Most ezt adhatja nekünk a Livlia.com, ami nem is csak egy ingatlanportál, hanem egy online ingatlanközvetítő: mi is mindig ott fogunk kikötni. 

És csak 1,5% a sikerdíjuk, ami nem elhanyagolható, mert bár lehet az eladó adja oda azt a sikerdíjat, na de ugye az a vevő pénzéből történik. 

Mit is várunk el egy ingatlanbefektetéstől? Mit jelent az, hogy felülteljesít a piac? 

Azt a kombinációt keresi ilyenkor egy befektető, hogy jó áron és jó időben el tudja adni az ingatlanát, nem kell rá várnia éveket miután meghirdeti a lakást. Persze mondhatod, hogy de egy ingatlant nem vesznek meg, az azért megőrzi az értékét, sőt van rajta hozam. Na igen, de amikor pont csúcson van az ingatlan piac és el akarod adni, és tudod, hogy az ilyen helyen ráadásul jó áron adják tovább az ingatlanodat. Na ezt kell megtalálnunk. 

Kattints ide és nézz körül a Livlia.com -on, a legújabb magyar ingatlanközvetítő oldalán! 

Kapcsolódó podcast: Ezután így adunk el, vagy vásárolunk ingatlant Magyarországon [podcast]

Fotó: Google Maps / Budapest
Civertan -Wikipédia

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!