szombat, január 16, 2021

Használd ki a bónuszokat a tőzsdei kereskedésnél! – Mutatok egy példát!

Szerencsére a brókercégek előszeretettel látnak el minket különböző bónusz ajánlatokkal. Az élelmesebb felhasználók (így te is) ki is használják ezeket a bónuszokat például a kockázatuk csökkentésére, költségek csökkentésére, sőt még nagyobb hozamod is lehet így.

Minden kereskedés után kapsz pénzt!
Ez az egyik kedvenc bónuszom. Egyrészt így a kereskedési költségedet tudod csökkenteni, másrészt folyamatosan kapsz vissza pénzt a kereskedéseid után, és ezt jóváírják a számlára. Én például ezt számon szoktam tartani, majd a hó végén leveszem a számláról, ami akár 100-200 dollár is lehet az én esetemben (30-40 ezer forint). Kattints ide, ha ez érdekel.

Pénzt tesznek a számládra, megnöveli a brókercég a tőkédet
A legtöbben rosszul használják ezt a bónusz fajtát. Tételezzük fel, hogy 30%-os bónuszt használsz, vagyis (forintosítom most) például 100 000 Forintot befizetsz, akkor további 30 000 forintot jóváírnak a számládon.
Fordítsuk meg a gondolat menetet, és használd okosabban a bónuszt!
pl. 300 000 forinttal akarsz kereskedni. Akkor miért töltenéd fel mind a 300 000 forintot.
Csináld ezt:
1. lépés 230 700 forintot befizetsz (máris nem kell az egész tőkét beutalnod, maradékot lekötheted, vagy azt csinálsz vele, amit akarsz)
2. kéred a 30%-os bónuszt a brókercégtől (tudok ilyet, lent belinkelem)
Így máris 300 000 forinttal fogsz kereskedni, ahogy eltervezted.
Amikor nyersz, akkor a brókercég “pénzét” is kockáztatod, de a profit majd csak téged illet. Érted?
Nézzük az eseteket:
1. Nyersz 100 000 Forintot
Az egyenleged felmegy 400 000 Forintra
Kiutalod a pénzt. Akkor levonják a bónuszt amit kaptál, vagyis 69 300 Ft-ot.
Maradt tehát 330 700 Ft, tehát a profitod 100 000 Ft. Ahogy írtam, a profit téged illet.
2. Veszítesz 100 000 Forintot
Az egyenleged lecsökkent 200 000 Forintra (Tudod bónusszal együtt 300 000 forintod volt).
Kiutalod a pénzt. Nem az egész bónuszt fogják levonni, hanem arányosítják a vesztőddel. Vagyis 200 000/300 000 = 0,6667  >>> így 69300 Ft X 0,667-et fognak levonni először = 46202 Forintot
Marad tehát 200 000 – 46 202 = 153 798 Forintot tudsz kiutalni. De tudod mennyit utaltál be?
Látod?! Ha veszítesz akkor osztoztok a veszteségen arányosan a brókercéggel, ha nyersz, akkor a tiéd az egész profit! Kattints ide, ha érdekel!

 

HF-BONUS-BANNER-MINNER-HU(1)

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek