Hogyan képzelem el a nyugdíjas éveim? Pálmafák, utazás, könyvek…..

Hogyan képzelem el a nyugdíjas éveim? Hm lássuk csak, Hawaii, utazás, pihenés, filmek, könyvek, pálmafák. Ahova csak el tudok jutni, elutazom. Gondoltam megkérdezek néhány nyugdíjast, mit csinálnak, ehhez mennyi pénzük lett (van), miből (állami nyugdíj, párna ciha, biztosítás….)

Első beszélgetőpartnerem József, aki karbantartó és gépkezelő volt a nyugdíjazásáig, jelenleg 7 éve nyugdíjas. Azt mondta neki a szülei tanították meg, tegyen félre folyamatosan. Ezt be is tartotta, semmilyen hókusz-pókuszban nem hisz, állami nyugdíjból és a saját maga által összegyűjtött pénzéből él. Persze azért a pénzét bankba is tette, ahogy ő fogalmazott a bankbetéthez nem kell egyetemi diploma. Azt mondta a nyugdíj elég neki, feleségének is jön így kettőből eléldegélnek. Utazni évente maximum egyszer tudnak, akkor is gyerekeikkel együtt. Az én pálmafás vágyaimra csak legyintett, azt mondta nem is vágyakozik oda, meg amúgy is el van.

Második interjú alanyom Ildikó 2 éve nyugdíjas. “Még a mézes heteimet-éveimet élvezem” – mondta. Ő állami nyugdíj mellett utolsó 10 évre kötött nyugdíjbiztosítást, azt mondta a kettő elég ahhoz, hogy egyedül utazgasson, egyedül él. Több magyarországi turisztikai helyet megnézett, amit még nem látott fiatalon, szeret utazgatni, de csak belföldön. A Balatont vagy valamelyik termálfürdőt választja nyaranta, pl. Hévizet nagyon szereti. Pálmafák nem vonzzák, de kiszámolta Horvátország beleférne a költségvetésébe.

Harmadiknak Pétert választottam, aki alkalmazottként és vállalkozóként is dolgozott a nyugdíj előtt. Jelenleg 5 éve nyugdíjas. Folyamatosan figyelte mi kell ahhoz, hogy a nyugdíjból biztosan eléljen. Vállalkozása félgőzzel működött, azt mondta abból nem lett milliomos. Nyugdíjbiztosítást kötött, bankbetéten is gyűjtötte a pénzt. “Csak így lehet, máshogy nem. Ez hiányzik a mai fiatalokból csak a mának élnek” – mondta. (Bár ezt nem tudtam eldönteni, hogy melyik korosztályra érti, nem is tértünk ki rá.) A pálmafás ötletem ő meg is valósította, igaz a gyerekei is segítettek benne. Azt a tanácsot adta tegyek félre, és legyenek gyerekeim. Hát én erre azt mondtam nem olyan egyszerű a kettő.

Mind a hármójuknak tetszett az állam által január 1-el bevezetett 20%- os adójóváírás. Főleg Józsefnek, aki szerint, sok kicsi sokra megy.

[sam_ad id=”61″ codes=”true”]
[sam_ad id=”62″ codes=”true”]

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ők nem adnak el semmit, mert nincs saját megoldásuk, viszont bármit megszereznek a pénzügyi piacon, amire a beszélgető partnerüknek szüksége van. Csak kívánni kell, ők teljesítik. Stratégiában gondolkodnak.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!