Hol a legjobb megöregedni? – statisztika

A Global Age Watch Index 2014 megmutatja egy térképen, hogy hol kapják a legjobb körülményeket az idősebbek. Minél magasabb pontszámot kapott egy ország, annál rosszabb az ottani életminőség egy idős ember számára. Hazánk a középmezőnybe tartozik. A 46. helyen vagyunk 96 országból. A jelentés szerint 2,4 millió 60 feletti lakos él Magyarországon, ami jelenleg a lakosság 24,3%-a. Ez az arány jelentősen nőni fog, 2030-ra 26,7%, míg 2050-re 32,7% lesz.

Az élmezőny:
1. Norvégia
2. Svédország
3. Svájc
4. Kanada
5. Németország
6. Hollandia
7. Izland
8. Amerikai Egyesült Államok
9. Japán
10. Új-Zéland

A teljes listát ide kattintva éri el.

 

globalage

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!