KezdőlapGazdaság és üzletSzponzorált tartalomÍgy fektetnék be 1 - 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén...

Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

-

Már millió forint feletti összeggel lehet mit csinálni a tőzsdén, és egyéb befektetésekben is. Úgy gondoltam, ötleteket adok, hogy milyen arányban oszd el a befektetéseidet, mire figyelj. Nézd úgy a tippeket, hogy most éppen csúcson is vannak például a részvénypiacok. Erről szól most ez a cikk. Jöjjenek a tippek!

A példa kedvéért legyen 1 millió forint, amit elosztunk, hogy lásd az összegeket (könnyebb számolni), és könnyen arányosítani tudd a saját tőkédre nézve.

Fontos instrukciók:

 • Nem az egész összeget azonnal helyezem el, hanem az egyes piacok, részvények, árfolyamok alapján időben elosztva, akár több hónapot is várva helyezem el a pozíciókat úgy, hogy kockázatom is alacsony legyen, és a hozamot is maximalizálni tudjam.
 • Mivel a részvénypiacok csúcsokat döntenek, a short irányokat is keresem, vagyis árfolyamesésből is profitálni szeretnék, hogy ne érjen váratlanul az árfolyamesés, illetve megfogjam azt a mozgást is.
 • Nem minden esetben tudom elkölteni a teljes összeget, mert nem jön ki pont annyi darabszámú részvény.
 • Tőkeáttételt csak a spekulációs célra fordított részvénykereskedésnél alkalmazom. Maximum 3-szoros tőkeáttételt.

A portfólió (1 millió forint alapján)

 • 250 000 forintot amerikai és európai tőzsdeindexekbe, vagy index követő ETF-be. Az ETF-ek valójában olcsó befektetési alap termékek. Azaz előnyük, hogy nagyon-nagyon olcsók, így a hozamaidat is növelni fogják. A pénz nagy részét tehát ebbe helyezném el, de nem egyszerre, hanem harmadolva az összeget, vagy ahogyan az ETF-et darabszámra meg tudom venni. A legtöbb hazai brókercégnél ezeket is lehet venni.
 • 300 000 forintot osztalékpapírokba: Főleg hazai cégekre fókuszálnék amiatt, mert itthon még kedvezőbben hozzá tudok jutni az osztalékhoz. Zwack és Kulcs-Szoft részvényt tudom kiemelni, melyek stabil osztalékfizető részvények. Továbbá, utóbbi cégben még jó lehetőségek is vannak, nem csak osztalékpapírként, hanem spekulációs céllal is.
 • 400 000 forintot aktív részvény kereskedésre. Két irányba is kereskednék, vagyis árfolyamesésre és emelkedésre is spekulálnék. Aktívan kereskednék, ami azt jelenti, hogy a pozíciókat maximum több hétig, vagy több hónapig tartom. Annyira túlfűtött a piac most, hogy inkább a hullámokat érdemes meglovagolni. Fontos, itt figyelem a cégek negyedéves pénzügyi jelentéseit is.
  • Vételi oldalon a 400 000 fele, vagyis 200 000 forint: Olyan részvényeket keresek, melyek technikai elemzés alapján alacsony kockázattal és legalább 1,5 szeres haszonnal kecsegtetnek (a veszteségszinthez képest), továbbá stabil bevétellel és alkalmazotti létszámmal rendelkező cégről beszélünk. Itt tehát részvényvásárlásról van szó, részvények árfolyamemelkedésére spekulálok rövid távon. Időnként tőkeáttételt is alkalmazva.
  • Eladási oldalra szintén 200 000-et szánnék. Olyan részvényeket keresnék, melyek veszteségesek, és technikai elemzés segítségével el tudom dönteni, hogy mikor jó eladni a részvényeket. Vagyis olyan pozíciót nyitnék, melybe a részvények árfolyamesésére spekulálok.
 • 50 000 forintot kriptovalutákba. Miért ne 🙂 Bitcoin-ba, Ethereum-ba fektetném. Itt is időben elosztva vennék, hogy beátlagoljam a vételi árakat.

Hogyan döntöd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsde oktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem, és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: Mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Ki írta ezeket a tippeket? Mándó Milán vagyok. Több mint 10 éve foglalkozom tőzsdével, részvénykereskedelemmel. A Minner tőzsde rovatában már 3 éve olvashatod az elemzéseimet, melyekkel évről-évre kétszámjegyű hozamot érhettél el. Legutóbb pedig azért figyeltek fel rám a hazai befektetők, mert a tőzsde oktatásomban szereplő devizastratégiát alkalmazva 5 hónap alatt megnégyszereztem a betett tőkét.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek