Így lesz élmény a kuponozás a vásárlóknak! És a webshopnak is több vásárlója [Esettanulmány]

Dátum

Megosztás

Ma már nem elég, hogy kiteszel egy 10-20%-os kupont, a vásárlók nem fogják azonnal megrohamozni a boltodat, webáruházadat. Annyi ajánlatot kapnak nap mint nap, és arról nem is beszélve, hogy több piaci szereplő például tavasszal is Black Friday-t tart?! Mondanunk sem kell, így nehéz kitűnni. A Belee Games egy applikációs játékot készít webáruházaknak, ahol a vásárlónak meg kell „dolgoznia”, vagyis inkább játszadoznia a kuponért. És óriási eredménye van. Lássuk is ezt egy esettanulmányukon, amit a Dora Natura naturkozmetikai termékeket értékesítő webáruháznak készítettek!

A játékos kuponszerzés – először is meghozzuk a kedvedet a cég beszámolójával

A Dora Natura beszámolója a kuponos játékukról: 
„Gondoltuk, hogy ez egy jó buli lesz. Nem csak úgy kiírni egy kuponkódot, vagy leakciózni a termékeket, hanem készíteni egy saját játék appot (amit ezúton is köszönünk a Belee Games-es srácoknak). Azt nem hittük, hogy a Nem ősapák csoportban versenyezni fognak az apukák, hogy ki szerzi meg előbb „az asszonynak” a kedvezményt, vagy hogy egész családok adják kézről kézre a játékot a siker érdekében, ovisoktól a nagypapákig. 😀

Gondoltuk, hogy sok megrendelés érkezik. Felkészültünk tisztességesen áruval és plusz emberekkel is, hogy zökkenőmentes legyen a lebonyolítás. Azt nem hittük, hogy 4 nap alatt kétszer dől meg az eladási rekordunk és annyi megrendelés érkezik, hogy még a tervezetten felül is plusz 3 embert kell felvennünk csomagolni, a futárcégnek pedig külön autót kell hadba állítani, hogy vállalni tudjuk legalább a megnövelt határidőt. 😱 Gondoltuk, hogy örülni fogtok és hogy sok olyan vásárló is kedvet kap kipróbálni a termékeinket, aki eddig bizalmatlan volt, vagy csak nem ismert minket. Azt nem hittük, hogy hálálkodó levelek sokaságát kapjuk ezért az kampányért, a játékért, a kedvezményért és a termékeink eddigi sikerességéért, különösen a problémás bőrű, ekcémás gyerekek esetében, vagy a kimerült anyukák újra ragyogó bőréért. 🥰 Köszönjük nektek ezt az izgalmas 4 napot.”

Az eredmény:

  • 4 napos kampány 37-szeres megtérülés!
  • 4 napból 2 nap eladási rekord dőlt
  • Az applikáció túlesett azóta egy újabb sikeres kampányon.

A játékos kuponszerzés koncepciója:

  • A webáruház / cég egy saját dizájnra épülő játékot kap, amit együtt találnak ki a Belee Games-sel. Ezek főleg ügyességi játékok. Sajátmárkás (logós, saját színek…) applikációról van szó.
  • A fejlesztés első fázisában néhány nap után már egy demo játékot is ki tud próbálni a megbízó webáruház.
  • Kell néhány hét, amíg a játékot lefejleszti a cég. Általában 2 héttel kell számolni.
  • A vásárlók App Store-ból (iPhone) és Play Store -ból is le tudják tölteni a játékot, így minden készüléken elérhető. A fejlesztők intézik a feltöltést és az applikáció üzemeltetés egyéb teendőit.
  • A játékok célja az, hogy a felhasználó pontokat gyűjthet a játékokban, és a pontokat be tudja váltani kuponokra. Lásd: alábbi képek a játékról.
  • A fejlesztési költség 500 000 forintról indul, függ attól, hogy mennyire szerteágazó, bonyolult a játék.

Így néz ki a Dora Natura applikáció:

A játék röviden arról szólt, hogy miközben ugrálunk felfelé a karakterrel pontokat gyűjtve, különböző mértékű (10%,20%,30%) kuponokat tudunk beváltani a gyűjtött pontok mennyiségétől függően.

A játékot itt éred el:

A Belee Games applikáció fejlesztő cég weboldala ide kattintva érhető el.

Miért ilyen eredményes? A mikro-momentumok, mikro-elköteleződés az oka

A felhasználóknak egyrészt tetszik, hogy nem csak úgy kapják a kupont, érdekli őket a játék. Azoknak is fel tudjuk hívni a figyelmét, akik már korábban vásároltak tőlünk és most látnak egy kis érdekességet. A mikro-elköteleződés már ott kezdődik, hogy letölti az applikációt, aztán folytatódik azzal, hogy elkezd játszani és mikor a pontokat beváltja kuponokra. És itt jön a varázslat, már olyan magas elköteleződési szinten van, hogy teljesen magáénak érzi a kupont és így nagyobb eséllyel él is az ajánlattal. Főleg azért is, mert csak így juthat hozzá.

Ez még később is jó lehet!
Már korábban akartál applikációt a webáruházadnak, de eltántorítottak a költségek. Igaz? Nos itt van nekünk egy koncepció, ami önmagában megtérül, és lényegében az applikációd már készen van, onnantól kapcsolható hozzá más modul is, online rendelés és egyéb ötlet, amit kitalálsz. Vedd fel a kapcsolatot a Belee Games csapatával és indítsátok el az applikációdat! Mi meg majd leteszteljük.

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!