KezdőlapGazdaság és üzletSzponzorált tartalomÍgy nyúld le az államot (vagyis szerezd vissza, ami a tiéd)

Így nyúld le az államot (vagyis szerezd vissza, ami a tiéd)

-

Az állam január 1-től adójóváírás formájában 20% állami támogatást ad nyugdíjcélú megtakarításainkra. Ezzel a 20%-kal már lehet mit kezdeni, és a tőkénk jobb helyen van mint a bankban.

Nézzük az okokat, miért is jó választás:

1. 20%-ot kapunk garantáltan, ez már eleve felkeltheti az érdeklődésünket

2. Jelenleg olyan alacsony az alapkamat, hogy szinte semmit se kamatozik a pénzünk, és előreláthatólag jó pár év nem is változtatják. Martolcsy 2015-ig nem akar változtatni a 2,1%-os alapkamaton, és ezután se fog drasztikusan emelkedni.

3. A befektetési alapok jól szerepelnek, és évi 7,5% kamatot abszolút el lehet érni hosszútávon, így jó kiegészítés még ehhez. A  kockázat se nagy, mivel elosztva tesszük félre a tőkénket.

4. Örökölhető, vagy ha szükségünk van a pénzre feltörhető.

5. Az alábbi ábrán is látható, milyen nagy különbség van a betéti kamathoz képest. Több mint 65%-kal lesz több pénzünk nyugdíjas korunkra. Az ábrán kezdetben havi 25000 Ft-os megtakarítással számoltunk, majd évi 3%os emeléssel, hogy szemléltessük az inflációt is. Hogy reális képet kapjunk évi 4,5%-os betéti kamattal számoltunk.

20osnyugidj_2

 

A pénzed és a nyugdíjad egy beszélgetést megér, kérdezz minket és segítünk, hogy még hatékonyabban kihasználd ezt a lehetőséget:
[contact-form-7 404 "Nem található"]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek