Így nyúld le az államot (vagyis szerezd vissza, ami a tiéd)

Az állam január 1-től adójóváírás formájában 20% állami támogatást ad nyugdíjcélú megtakarításainkra. Ezzel a 20%-kal már lehet mit kezdeni, és a tőkénk jobb helyen van mint a bankban.

Nézzük az okokat, miért is jó választás:

1. 20%-ot kapunk garantáltan, ez már eleve felkeltheti az érdeklődésünket

2. Jelenleg olyan alacsony az alapkamat, hogy szinte semmit se kamatozik a pénzünk, és előreláthatólag jó pár év nem is változtatják. Martolcsy 2015-ig nem akar változtatni a 2,1%-os alapkamaton, és ezután se fog drasztikusan emelkedni.

3. A befektetési alapok jól szerepelnek, és évi 7,5% kamatot abszolút el lehet érni hosszútávon, így jó kiegészítés még ehhez. A  kockázat se nagy, mivel elosztva tesszük félre a tőkénket.

4. Örökölhető, vagy ha szükségünk van a pénzre feltörhető.

5. Az alábbi ábrán is látható, milyen nagy különbség van a betéti kamathoz képest. Több mint 65%-kal lesz több pénzünk nyugdíjas korunkra. Az ábrán kezdetben havi 25000 Ft-os megtakarítással számoltunk, majd évi 3%os emeléssel, hogy szemléltessük az inflációt is. Hogy reális képet kapjunk évi 4,5%-os betéti kamattal számoltunk.

20osnyugidj_2

 

A pénzed és a nyugdíjad egy beszélgetést megér, kérdezz minket és segítünk, hogy még hatékonyabban kihasználd ezt a lehetőséget:
[contact-form-7 404 "Not Found"]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!