Instant: A világ egyre szomorúbb hely. Tudsz tenni ellene?

Dátum

Megosztás

A Gallup, a világ legnagyobb közvéleménykutató intézete, 140 országban kérdezett 150 ezer embert, hogy érzi magát. A 2006 óta mért boldogtalanság és egyéb, ehhez kapcsolódó negatív érzések 2021-ben sosem látott szintet értek el.

Mielőtt azt hinnénk ez a járványhelyzet, a háború és a gazdasági kilátások romlása miatt van, az a helyzet, nem teljesen. A boldogtalanságunk már egy évtizede emelkedik, szóval egy globális trendre csak ráerősítenek, de nem ezek okozzák.

  • Globálisan nőtt azoknak a mértéke, akik nehezen jönnek ki a fizetésükből
  • Nőtt azoknak a száma, akiknek nincsenek barátai
  • Az emberek 20%-a úgy érzi senkire sem számíthat egy nehéz helyzetben
  • 19% érzi magát nyomorultul a munkahelyén
  • 2021-ben legboldogabbak 2x annyian, míg a legboldogtalanabbak 4x annyian lettek.
  • A legfelsőbb jövedelmi tized átlagos boldogsága javult, míg a legalsóé hatalmasat csökkent. Sosem volt még köztük ekkora különbség. Ebben benne lehet például, hogy a gazdagok jobban megmutatják az életüket a social medián.

A boldogtalanoknak még sosem dörgölték ennyire az arcába, hogy mijük nincs.

Ez egy hatalmas probléma, amivel kellene kezdeni valamit. De mit? A politikusok és a döntéshozók nem fordítanak elég figyelmet a felmérésre, de talán a vállalkozók tudnának. Minden sikeres üzlet egy problémára és annak megoldására épül. Miért ne lehetne olyan vállalkozásokon, modelleken gondolkodni, amik valahogy segítik az embereket? Nem is kell non-profit, amíg boldogabbnak érzik magukat tőle, nem kell, hogy ingyen legyen. Ideje beszállni a boldogság bizniszbe!

Te is boldog lennél havi 1,2 millió forinttal?

Elgondolkodtatott a cikk? Bizony, ahol probléma van, ott lehetőség egy új vállalkozás elindítására. És itt még valahol a társadalmi projektcél is teljesül. Milyen vállalkozást indíts? Milyen a jó üzleti ötlet?

Forrás: g7.hu

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.