Instant: Felejtsd el a logózott bögrét, ilyen a jó merch

Dátum

Megosztás

Időnként a csoportban felmerül a kérdés, mi lehet jó, nem szokványos céges ajándék. A Google-ben keresve is silány a céges ajándékok felhozatala. A partnereidnek vagy legjobb dolgozóidnak nem biztos, hogy hatalmas öröm a logózott esernyő vagy sokadik bögre. De akkor mit adjanak a cégek ajándékba? 

Ezt a problémát oldotta meg az Inc.com-on bemutatott Packed with Purpose nevű vállalkozás. Az alapító cégeknek árul ajándékdobozokat, amit aztán továbbadhatnak tárgyalópartnereknek, üzletfeleknek, jubiláló dolgozóknak, stb. Az ajándékdobozokba helyi alkotók, termelők termékeit válogatja össze, de csakis olyanokét, akik valamilyen pozitív társadalmi hatást idéznek elő: a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre, a munkaerő-fejlesztésre, a nők szerepvállalására, a fiatalok fejlődésére, az egészségre és a jólétre összpontosítanak. A partnereik között van, amelyik minden eladott termék után fát ültet, és olyan is, amelyik családon belüli erőszakot túlélő nőknek ad munkát. Az ajándékdobozok nemcsak a termékeket tartalmazzák, de a termékek társadalmi hatásáról készült kis kiadványt is.

Ezzel a megoldással az eldobható és ritkán használt unalmas reklámtárgyak helyett valóban örömet okozó fogyasztási cikkeket tudnak ajándékozni a cégek, a partnerek által pedig a társadalmi felelősségvállalásban is részt vesznek, jó társadalmi ügyeket támogatnak.

Hasonlót tudsz itthon is csinálni, például a Minneren is bemutatott Lockalbox segítségével. Hallgass bele a Hírszemle podcastbe, ahol épp erről beszélgetünk 20:52-től Spotify-on itt éred el, Apple Podcastben itt éred el, vagy az alábbi lejátszón keresztül

Itt pedig a róluk készült cikk: Hogy lesz ebből 500 millió forintos biznisz? 400 vásárlástól a 20 000-ig

Forrás: inc.com
Fotó: Canva

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.