Instant: Revoluton is elrajtolt a „Vásárolj most, fizess később”

Dátum

Megosztás

A Revolut még tavaly ősszel jelentette be, hogy idén több országban is elindul kísérleti jelleggel az új részletfizetési szolgáltatásuk. A cég saját BNPL (Buy now, Pay later) funkciója Írországban rajtolt elsőként, majd Lengyelország és Románia is csatlakozik még 2022-ben.

A részletfizetés kényelmes a vásárlóknak, segíthet váratlan és sürgős kiadások esetén, és általában kamatmentes. Eladói oldalon is megéri, mert növeli a kosárértéket és a vásárlási hajlandóságot.

Sokféle vásárolj most fizess később konstrukció létezik. A Revolutnál

  • a bolti és az online vásárlások után is használható lesz
  • 2 hónapon belül 3 részletben kell visszafizetni az adott összeget.
  • A Revolut a vásárlás összegéből 1,65% díjat számol fel
  • Az így elérhető hitelkeret 499 euro lesz.
  • Csak a banki adataik alapján pozitívan elbíráltak aktiválhatják csak a funkciót Revolut kártyájukon.

Mivel az állami szabályozás még nem foglakozik a vásárolj most, fizess később megoldásokkal, egyedül a cégek korlátozhatják a felhasználóikat. A jogalkotás lassúsága több veszélyt is rejt, ugyanis pár országban, ahol nagyon elterjedt, a BNPL szolgáltatások már most adósságcsapdává kezdenek válni a meggondolatlan vásárlók számára. Kényelmes, autmatizált és digitális, de a nap végén ez is egy hitel.

Érdekel még ez a téma? Olvass tovább!

Forrás: fintechzone.hu

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.