Júliustól változik a mobilparkolás, de van egyszerű megoldás

Akik fejből írta be az sms számot a mobilparkoláskor, nekik július 1-től jobb lesz újra frissíteni az addig használt telefonszámot. Egy startupos cikkben írtunk egyik leginnovatívabb hazai mobilfizetési rendszerről a Barionról. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt és a  Barion egyik alapítója Bíró Tamás közös sajtótájékoztatót tartott, melyben bejelentették, hogy ezzel a mobilapplikációval is lehet majd fizetni a parkolásért.

A Barionnál sok jó tulajdonságot kiemelhetnénk. Ami egy magyar embert is megfog, az talán az anonimitás lehet. A közleményükből ezt a részt emelnénk ki:

A Barion rendelkezik a bankjegy és érme alapú készpénz összes előnyével, de annak hátrányai nélkül. A Barion digitális készpénz, ugyanúgy anonim, bárkinek adható, gyors, egyszerű, zsebben hordható, mint a készpénz; de mindig annyi van nálunk, amennyi kell, nem kell felváltani, nem feltűnő, nem szakad vagy vész el, nem kell őrizni, nem lopható és bárhonnan átküldhető, akár a világ másik végéről is. A Bariont elfogadó kereskedők mentesülnek a készpénz kezelésének jelentős költségeitől is. /Forrás: Barion/

Az applikáció költségei is kedvezőek (szemben egy bankkártyával), 1000 ft alatt ingyenes, míg 1000 ft felett fix 50 ft tranzakciónként, összegtől függetlenül.

Érdemes tehát figyelni a céget is, és magát az applikációt is használni, mivel ez is egy hasznos app lehet az okostelefonunkon, tabletünkön.

BarionParkolasEsVasarlas (4)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!