Keresd magad degeszre a rizsből

A rizs árfolyama az elmúlt egy évben oldalazásban van. A kisebb, nagyobb kereskedők és a hedger-ek is mind-mind keresik az további irányt. A COT adatokból látszik, hogy a  nagyobb befektetők (large traders) még csak az elmúlt napokban tértek vissza a vételi oldalra. Ez egy jó jel lehet számunkra, amennyiben vételben gondolkodunk. Érdemes odafigyelni az árfolyamra, mert nemsokára egy kitörés várható, hiszen régóta oldalazik az árfolyam, és a nagy befektetők felhúzhatják az árfolyamot.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Jó jel, hogy a hedger-ek elkezdték felvenni az eladási pozícióikat, ők ezzel azt sugallják, hogy árfolyam emelkedés várható. Persze, ha a kitörés lefelé fog megtörténni, az máris felborítja a COT adatokat is, tehát érdemes kivárni, és amint egy irányt megfog az árfolyam, azaz trendet, abba érdemes lehet beleülni.

rizs_majus

forrás: finviz.com

Valami kérdésed van az elemzésekkel kapcsolatban? Írj a kereskedes@minner.hu email címre!

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!