Lehet pénzt nyerni pókerrel, pókerezéssel? És egyébként szerencsejáték a póker?

10 évvel ezelőtt még póker klubom is volt. Bevallom, mindig is vonzott az olyan lehetőség, amivel úgy éreztem, tudok egy kis tudással előnyt kovácsolni, és azt pénzre váltani. Nem véletlen, hogy a pókerezéssel együtt kezdtem a tőzsdével is megismerkedni, elmélyülni bennük.

Szerencsejáték a póker?
Ezt a kérdést azért kell tisztázni, mert így derül ki, hogy érdemes-e vele komolyabban folgalkozni, mert ha szerencsejáték, akkor tudatosan nem tudunk pénzt keresni.
Erre máris azt a klasszikus magyarázatot hozom elő, hogy nézd meg, kik vannak a versenyek első 10 helyezettjei között, és rájössz, többször is hasonló nevekkel találkozol. Már 10 évvel ezelőtt is ez volt bennem, így különböző stratégiákat találtam ki élő és online pókerhez, cashgamehez, versenyhez…
Azért sem szerencsejáték, mert a “ház” nem érdekelt abban, hogy te veszíts, nem őellene játszol, hanem a többi játékos az ellenfeled.

Diverzifikáció a pókerben is
Én imádtam online pókerezni, viszont a nagyobb nyeremények és a könnyebb pénzszerzés valahogy mindig az élő póker esetében jött. Ez annak is betudható, hogy élőben sokkal egyszerűbb kiismerni az embereket. Nem véletlen, hogy megláttam a lehetőséget (10 évvel ezelőtt) és 1,5 éven át még póker klubom is volt, csakhát jött a szabályozás… aztán nem működtettem tovább.

lurdyversenyPóker tőke
Aki el tud különíteni egy kis póker tőkét, és tudatosan játszik versenyeken, cashgamen vegyesen, ő sikereket tud elérni. Én nyár óta járok a Lurdy Poker Centerbe. Bele is kellett rázódnom, mert már több éve nem pókereztem. A mérlegem eddig a nyár óta 45% profit. Vagyis a kezdeti tőkéhez ennyit tudtam hozzátenni. És ennek nagy részét cashgameben nyertem, 80%-át, 20%át pedig versenyben.

El is intéztem, hogy legyen egy Minner Póker Verseny a Lurdy Poker Centerben, hamár ilyen sokszor járok oda (igazából csak havi 2-3szor). A tartalom végén látjátok a verseny felhívását. Javaslom, hogy nézz be a Lurdy Pókerbe, hogy kicsit szokd a helyszínt, asztalokat, a légkört, hogy te tudd megnyerni a Minneres versenyt.

Minner olvasói póker verseny

Minner olvasói póker verseny. (NL Texas holdem) – Már az ötödik ilyen verseny lesz!!
Nevezési díj: 3000 ft – helyszínen kell fizetni. (Előregisztrációs link alul a szövegben!)
1 rebuy 1 addon verseny
Zsetonszám: 30 000 induló, 30 000 rebuy, 30 000 addon, (20 perces vakemelkedések)
Várható nyereményalap: 300 000 – 450 000 forint
Időpont: 2017. június 27. 18:00 (érdemes már 17:30-ra odaérni a helyszínre)
17:30-17:45 előregisztrálóknak fenntartott időszak.
Előregisztáció, hogy biztos helyed legyen a versenyen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbujt_kwn259ySRuJFAp8OGab-mpHMsTm_1GQzb5Q7tUFNcA/viewform?usp=sf_link
Helyszín: Lurdy Poker Center
Könyves Kálmán körút 12-14. Lurdy Ház, első emelet
1097
Nyugi, ha döntő asztalon leszel, nem fog zavarni, hogy éjfél után lesz vége a versenynek 😛 Az első szünetig (20:00-ig) lehetőség lesz beszállni!!!
Öltözet: Nincs megkötés. Én pulóverben és farmerben fogok menni.
=======================
Fontos, ezt még tudnod kell!
=======================
Hozz magaddal személyit és lakcímkártyát, vagy jogsit és lakcímkártyát, a lényeg, hogy lakcímkártya legyen és egy fényképes igazolvány. Csak így fognak beengedni a versenyre, emiatt érdemes előbb is jönnöd. Érdemes lesz előtte ki is próbálnod milyen ott pókerezni, már néhány ezer forintos verseny is van a Lurdy Poker Centerben..
A www.universumpoker.hu oldalon megtalálod a póker terem további szabályzatát, leírását, versenyeket…. bármi kérdésed van írj rám a Minner FB chatjén!!!
==========
További infók
===========
Első szünetig (20:00-ig) van lehetőség beszállni a játékba, tudod 18:00-kor kezdünk!! De így van időd odaérni a Lurdyba!!! Tudod, személyi, lakcímkártya legyen nálad!!!
Szóval ott van a kiírásnál, hogy 1 Rebuy, 1 Addon.
Ezt azt jelenti, hogy ha
– az első szünetig (ha jól tudom 20:00-kor lesz) ha kiesel, még vissza tudsz szállni 3000 forintért. Ugyanúgy 30 000 induló zsetont kapsz.
– Ha kevés a zsetonod, akkor az első szünetben tudsz venni még értelemszerűen 3000 forintért, kapsz még zsetont, ami viszont már 50 000 zsetont jelent.
Tehát nincs semmi vesztve, ha kiesel első szünetig. Én alapból úgy számolok, hogy 3000 Ft -ba kerül az indulás, és Addont tuti veszek. Ha pedig kiesek első szünet előtt, akkor vissza is szállok 🙂

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek