Lehetőség nyílik Pizza Hut franchise üzlet nyitására

Dátum

Megosztás

Jelenleg 26 Pizza Hut üzlet üzemel itthon, ami jól szemlélteti az üzleti potenciált számunkra. Most bővítésbe kezd a márka, és megnyitotta a lehetőségét, hogy több új franchise partner is Pizza Hut éttermet üzemeltethessen. Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni ennek részleteit, a franchise üzlet nyitásához szükséges főbb támpontokat, összegeket, tudnivalókat. Ami vonzóvá teszi az ajánlatukat, hogy aki idén csatlakozik, 16 millió forint indulási támogatást kap az Amresttől.

Az alapok: Pizza Hut és az Amrest kapcsolata

Az Amrest európai székhelyű vállalat, olyan márkáknak a franchise üzleteit üzemelteti, mint a KFC, Starbucks, Burger King és a Pizza Hut. Térjünk is át a pizzára! Magyarországon jelenleg 26 Pizza Hut étterem található, amelyeket mind az Amrest csoport üzemeltet. A növekedési stratégiájuk része, hogy megnyitják annak a lehetőségét, hogy új franchise partnerek is Pizza Hut éttermet üzemeltethessenek, és közösen érjék el a kitűzött célokat. 

A franchise tájékoztatót és űrlapot ezen az oldalon találod: franchise.pizzahut.hu

Hol nyithatsz Pizza Hut üzletet? Mi jellemző egy ideális Pizza Hut étteremre?

Ide kattintva megnézheted, hogy hol található Pizza Hut étterem Magyarországon. Nincs korlátozva, hogy hol, melyik városban nyitsz üzletet, de ebben természetesen egyeztetsz a Pizza Hut-tal, hogy megtaláljátok a legjobb helyeket. 

Az étterem bővítés  során elsősorban a Fast Casual Delivery formátumra koncentráltok majd. Egy étterem kiszállítással és helyben fogyasztással, amely lehetővé teszi mind a házhozszállítást, mind pedig egy olyan vendégtérrel rendelkezik, ahol a vendégek elfogyaszthatják a Pizza Hut finom pizzáit. 

Röviden az üzlet jellemzői:

 • erős autó- és gyalogos forgalom
 • idegenforgalmi, turisztikai hely környékén van
 • parkolóhelyek biztosítottak a vendégek és a beszállítók számára
 • étterem mérete: 80 és 150 m2 között, már 80 m2 -től nyitható egy Pizza Hut üzlet, tehát nem kell nagy üzlethelyiségben gondolkodnod. 
 • 0 és 50 ülőhely között

Pizza Hut franchise előnyök, Amrest támogatás

Ahogy feljebb már láttad, ez valóban egy különleges ajánlat. Az Amrest csoport óriási gasztronómiai, vendéglátással kapcsolatos tudást, tapasztalatot szerzett az elmúlt évtizedekben. Nemcsak a pizza és burger piacon van tapasztalatuk, hanem például a kávézó üzemeltetésben (Starbucks). Ez a széleskörű vendéglátóipari tudás segít téged is abban, hogy a váratlan helyzetekben is biztos támogatást kapj, és természetesen a lehetőségeket is jobban ki tudd használni.

Milyen támogatást, előnyöket kapsz az Amresttől és a Pizza Huttól?

 • 16 millió forint nyitási támogatás az Amresttől, amennyiben idén csatlakozol.
 • Helyszín kiválasztás.
 • Marketing támogatás.
 • Vonzó pénzügyi modell, amelynek célja a gyors megtérülés.
 • Segítség az üzlet tervezésében, építésében.
 • E-commerce, e-kereskedelmi segítség.
 • Képzések, tanfolyamok. Üzemeltetőként nemcsak a vendéglátással kapcsolatos tudásra lesz szükséged, hanem erős csapatot is kell építened, munkatársakat képezni. Ebben is ad háttértámogatást az Amrest. 

A Pizza Hut franchise modell

Itt most arról látsz adatokat, hogy milyen pénzügyi feltételekkel tudsz Pizza Hut franchise partnerré válni, nagyságrendileg mekkora invesztícióra lesz szükség. 

 • Franchise megállapodás: 10 év, hosszabbítható
 • Beruházás minimális értéke: 45 millió forint, 16 millió forint indulási támogatást kapsz az Amresttől
 • Belépő díj: 29 000 USD (9,5 millió forint)
 • Franchise díj: nettó forgalom 6%-a
 • Marketing díj: nettó forgalom 6%-a

A franchise partnerré válás folyamata

Egy étterem nyitása hosszú folyamat, még ilyen nagy támogatás, szakmai segítség mellett is. Így az alábbi ábrán felvázolt folyamat legalább 9-12 hónap, vagyis amíg eljutsz addig, hogy az első vendégeid már Pizza Hutban ebédelnek.

Érdekel a Pizza Hut franchise étterem nyitása. Hol jelentkezhetek? 

A Pizza Hut hazai oldalán megtalálod a franchise nyitás további részleteit, és megtalálod a csatlakozáshoz szükséges jelentkezési űrlapot. franchise.pizzahut.hu

Fotó: Pizza Hut

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!