Ma kamatdöntések lesznek, érdemes figyelni – frissítve

13:45 –  az EKB kamatot vágott, 0,15% lett az alapkamat. A piac reagált is rá, és gyengült az euró a legtöbb devizával szemben. Igaz az elején egy kicsit hektikusan, de most már stabilan gyengült az elmúlt 1-2 percben.

9:00 –  Ma az Egyesült Királyság és az EU is kamatdöntéshez ül össze. Az elemzői várakozások azt mutatják, hogy a britek maradnak a 0,5%-nál, míg az EKB-nál 0,25-ről 0,1-re fog csökkenni a jegybanki alapkamat. Az eurót tehát jobban fogja érinteni a mai döntés, 13:45-kor tehát érdemes a grafikonok elé tapadni. A piac valamennyire már beárazta, hiszen az eurót gyengíteni akarják, májusba már látható is a gyengülés. Ezt az irányt tovább megerősítheti az, hogy a dollárnál hasonló kamat döntés nem várható, és ott már inkább a dollár erősödése várható, tehát együttes hatása az EURUSD árfolyam csökkenését is eredményezheti. A brit kamatdöntés 13:00-kor lesz.

ekb_juniForrás: forexfactory

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!