Makettek és modellek 3D nyomtatása

A makettezők nagy hévvel vetik bele magukat a 3D nyomtatás rejtelmeibe, mivel könnyedén ki lehet őket nyomtatni, sőt a régebbi maketteket bescannelni, és újra nyomtatni.

A makettek (figurák, járművek, épületek, kisebb prototípusok, alkatrészek, stb.) nyomtatásához ajánlott anyag a PLA, mivel itt a legjobb a felületi minőség, és a kisebb részletek is szépek lesznek. A makettek készítésénél is szükségesek utómunkálatok: csiszolással, töltőalapozóval, után festéssel történik. A legtöbb maketthez elegendő a 0,1 mm a rétegfelbontás, indokolt esetben akár 0,02 mm-es felbontás is elérhető.

Egyedi, kereskedelmi forgalomban nem kapható makettek is kinyomtathatók ezzel a technológiával.

A modellek nyomtatásánál is lehetséges egyedi, esetleg már nem kapható régebbi modellek bescannelése és nyomtatása.
RC modellek alkatrészeinek újragyártására is van lehetőség, melyet szkenneléssel és nyomtatással vagy újrarajzolással CAD programban és utána nyomtatással oldunk meg.
RC modellek külső, pl karosszériaelemek PLAból, hőterhelésnek kitett elemek ABS-ből, fogaskerekek kemény HiPS-ből, változatos mechanikai terhelésnek kitett elemek nylonból vagy gumiból nyomtathatók. (A különböző anyagokról ide kattintva olvashatsz többet!)

Nagyon gyakran gyártunk egyedi tervezésű vázakat quadrocopterekhez, itt PLA-t használunk, mely egy nagyon stabil anyag. Kb. 15%-os kitöltéssel például egy nagyon könnyű alkatrész készíthető, mely kiváló erre a célra. Nyomtatás után fúrható, reszelhető, csiszolható, fűrészelhető, újramelegíthető és formázható, menetvágás is lehetséges.

Az üzletünkben a kívánt tárgyat ki tudjuk nyomatni, de ha te saját nyomtató akarsz venni, akkor ajánlott 3D nyomtató: bq Witbox, kiemelkedő minőség kisebb alkatrészeknél is, akár 0,02 mm-es rétegfelbontás.

Képek 3D nyomtatott makettekről a bécsi makett és modellvásáron: http://3dee.hu/3dee-becsi-makett-es-modellvasaron/
3D nyomtató shop: http://3dee.hu/product-category/3d-nyomtato/
Gyere be hozzánk az üzletbe, és kérdezz bátran, próbáld ki a 3D nyomtatást!3D nyomtatók és nyomtatott makettek megtekintése a 3Dee üzletében: http://3dee.hu/uzleteink/

logo_3dee

Olvasd el a többi 3D nyomtatás hete keretében írt cikkünket és merülj el ebben az érdekes technológiában. Kattints ide a többi cikkért!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!