Makettek és modellek 3D nyomtatása

A makettezők nagy hévvel vetik bele magukat a 3D nyomtatás rejtelmeibe, mivel könnyedén ki lehet őket nyomtatni, sőt a régebbi maketteket bescannelni, és újra nyomtatni.

A makettek (figurák, járművek, épületek, kisebb prototípusok, alkatrészek, stb.) nyomtatásához ajánlott anyag a PLA, mivel itt a legjobb a felületi minőség, és a kisebb részletek is szépek lesznek. A makettek készítésénél is szükségesek utómunkálatok: csiszolással, töltőalapozóval, után festéssel történik. A legtöbb maketthez elegendő a 0,1 mm a rétegfelbontás, indokolt esetben akár 0,02 mm-es felbontás is elérhető.

Egyedi, kereskedelmi forgalomban nem kapható makettek is kinyomtathatók ezzel a technológiával.

A modellek nyomtatásánál is lehetséges egyedi, esetleg már nem kapható régebbi modellek bescannelése és nyomtatása.
RC modellek alkatrészeinek újragyártására is van lehetőség, melyet szkenneléssel és nyomtatással vagy újrarajzolással CAD programban és utána nyomtatással oldunk meg.
RC modellek külső, pl karosszériaelemek PLAból, hőterhelésnek kitett elemek ABS-ből, fogaskerekek kemény HiPS-ből, változatos mechanikai terhelésnek kitett elemek nylonból vagy gumiból nyomtathatók. (A különböző anyagokról ide kattintva olvashatsz többet!)

Nagyon gyakran gyártunk egyedi tervezésű vázakat quadrocopterekhez, itt PLA-t használunk, mely egy nagyon stabil anyag. Kb. 15%-os kitöltéssel például egy nagyon könnyű alkatrész készíthető, mely kiváló erre a célra. Nyomtatás után fúrható, reszelhető, csiszolható, fűrészelhető, újramelegíthető és formázható, menetvágás is lehetséges.

Az üzletünkben a kívánt tárgyat ki tudjuk nyomatni, de ha te saját nyomtató akarsz venni, akkor ajánlott 3D nyomtató: bq Witbox, kiemelkedő minőség kisebb alkatrészeknél is, akár 0,02 mm-es rétegfelbontás.

Képek 3D nyomtatott makettekről a bécsi makett és modellvásáron: http://3dee.hu/3dee-becsi-makett-es-modellvasaron/
3D nyomtató shop: http://3dee.hu/product-category/3d-nyomtato/
Gyere be hozzánk az üzletbe, és kérdezz bátran, próbáld ki a 3D nyomtatást!3D nyomtatók és nyomtatott makettek megtekintése a 3Dee üzletében: http://3dee.hu/uzleteink/

logo_3dee

Olvasd el a többi 3D nyomtatás hete keretében írt cikkünket és merülj el ebben az érdekes technológiában. Kattints ide a többi cikkért!

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek