Manipulálták az arany árát? Több nagy bank is érintett lehet, HSBC, Barclays, Deutsche Bank

Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma és az Amerikai Árupiaci Határidős Kereskedési Bizottság vizsgálatot indított több nagy bank ellen (Forrás: Wall Street Journal). A gyanú az, hogy manipulálták az arany világpiaci árát. Az érintett bankok: HSBC, Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, JP Morgan, Société Generale, UBS, Nova Scotia.

A HSBC külön kiemelendő, mivel ellenük Genfben adócsalás ügyében nyomoznak. Az előbb említett bank képviselőit már januárban be is idézték. A bankok még nem nyilatkoztak az ügyben.

A 2012-es libor manipulációs botrány után kezdték el vizsgálni az arany árát is. Az arany árfolyamát a londoni aranypiacon meghatározott ár határozza meg.

Miért manipulálták? Azért, hogy olcsóbban vásárolhassanak. Tehát a mostani alacsony ár valószínű nem a valóságot tükrözi.

Forrás: Wall Street Journal
Fotó: Wikipedia

Olvastad már a Buda-Cash brókerbotrányt? Kattints ide!
A Buda-Cash-es ügyhöz kapcsolódik, hogy: Milyen esetben kártalanítja a BEVA a Buda-Cash-es ügyfeleket

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!